Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Del dine erfaringer og oplevelser med andre.

Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf LH2A » man jul 30, 2012 06:53


Jeg har valgt at skrive denne anmeldelse som en fortælling. Dette er et forsøg på at give læseren en indsigt i hvad jeg opfatter som god hi-fi lyd. Da dette i høj grad er subjektivt, vil nogle forhåbentlig kunne nikke genkendende til mine hi-fi præferencer og andre vil være uenige. Uanset hvad, skulle det gerne hjælpe til at afgøre hvorvidt Audiolab kunne eller ikke kunne være med i overvejelser af nyt hi-fi indkøb. Eller det kan bare læses for hyggens skyld, hvis man har lyst til det. Det er bevidst, at der ikke er nævnt producent navne på mine forrige forstærkere. Dels bliver deres lydkarakteristik kun nævnt i et forsøg på at beskrive Audiolab lyden, som det jo handler om. Dels kan andre jo have en helt anden opfattelse af disse produkters lyd ud fra sammensætning af øvrigt udstyr.

Lidt forhistorie
Jeg havde, som de fleste unge mænd, hi-fi i 80’erne og de tidlige 90’ere. Så kom der en rodløs periode hvor mini anlæg, discman og senere PC, MP3 afspiller som musikkilder passede bedre ind. For nogle år tilbage kom behovet så for at få ordentligt hi-fi igen. På forstærker siden blev det først til en integreret transistor forstærker på 2 x 50 watt, som jeg oplevede gav en kontant og klar lyd. Jeg havde sparet op og kunne fra start sammensætte et komplet hi-fi system i en okay kvalitet. Der er senere opgraderet, men det er ikke væsentligt her. Det jeg gik efter var ”neutral lyd” hvad det så end er for en størrelse. I min optik var det lig med klar diskant og veldefineret bas uden den blev for dominerende. Efter en periode med div. opgraderinger i hi-fi kæden, kom turen til forstærkeren. Den ”neutrale” lyd gav mig pludselig lytte træthed og jeg havde erfaret, at jeg nu mere var til en varmere og afrundet lyd. Denne lyd havde jeg kun oplevet på meget dyre transistorforstærkere som var ude over mit budget. Så vendte jeg øret mod rør forstærkere og valget blev Single end for / effekt på 2 x 14 watt. Her var en lignende lyd karakteristik som på de dyre transistorer, uden sammenligning i øvrigt.  Rør sættet bød på tilbagelænet lyd med en rimelig detaljeret mellemtone samt en okay hurtig bas, selv når det spillede højt. Jeg fik så nogle problemer med forforstærkeren efter garantiens udløb som gjorde, at jeg valgte at udskifte den frem for at betale for reparation.

Indkøb af Audiolab 8200 Q
Efter megen søgen, faldt valget så på Audiolab 8200 Q forforstærker. Jeg kunne ikke høre den i min by og grundet travlhed i den periode, orkede jeg ikke at køre efter en demo. Jeg stolede på den info, jeg havde stykket sammen via professionelle- og bruger reviews samt div. hi-fi forums: Selvom Audiolab laves i Kina, er lyden meget britisk, altså varm og tilbagelænet præcis som jeg kunne lide det med rørene. Desuden har 8200 Q variabel gain, det måtte være et godt match til min rør effekt, som jeg ønskede at beholde. Ind og købe online, få den hjem og sætte til.

Lyden fra Audiolab 8200 Q
Jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket. 8200 Q var ikke bare en erstatning for min rør forforstærker, det var en væsentlig forbedring selv om den kørte gennem den samme rør effekt som den oprindelige rør forforstærker. Fra at have en okay hurtig bas, fik jeg nu en dybere og lidt fastere bas. Fra et rimeligt stereo perspektiv mellem højtalerene, fik jeg en bedre spredning som gav en fornemmelse af at højtalerene stod længere fra hinanden end de faktisk gjorde og jeg kunne høre detaljerne i musikken bedre end før.

God hovedtelefonudgang
8200 Q har hovedtelefon udgang. Det havde min integrerede med den ”neutrale lyd” også men ret hurtigt blev der indkøbt en Creek OBH 21 hovedtelefonforstærker. Mine Grado RS1 lød fladt og livløst via den integreredes hovedtelefonudgang. Med OBH 21 kom der bas, godt stereoperspektiv og mange detaljer i musikken. Så 8200 Q’s hovedtelefon udgang var ikke noget jeg havde tænkt mig at bruge, men den skulle da prøves. Min Creek er solgt, for jeg kunne ærlig talt ikke høre forskel på mine Grado via OBH 21 og 8200 Q, det lød lige godt. Dog har 8200 Q den ekstra fordel, at jeg faktisk kan få en dybere bas på samme lydstyrke ved at justere gain op. Teknisk kan jeg ikke forklare det, men det virker og giver mig en bedre lytte oplevelse via mine Grado.

Indkøb af Audiolab 8200 P
Selve lydkarakteristikken fra rør effektforstærkeren var uændret, så den nye 8200 Q transistor var tilsyneladende et godt match. Men træerne vokser ikke ind i himmelen, for effektforstærkeren overstyrede i bassen ved høj volumen selv ved 3 dB gain. Så jeg måtte modvilligt erkende at rør effektforstærkeren også stod for udskiftning. Som en indskudt bemærkning, var det planen at opgradere mine Klipsch RB 61 og B&W ASW 608 subwoofer med gulvhøjtalere før min rørforforstærker gav problemer. Allerede på det tidspunkt kunne jeg se, at udvalget af meget dB følsomme højtalere i danske hi-fi butikker var begrænset og / eller ude over mit budget. Men jeg var jo godt tilfreds med mit rør sæt og troede det skulle bruges i mange år, så meget følsomme gulv HT skulle findes på en eller anden måde, når den tid kom. Nu gik det jo anderledes og jeg valgte i stedet at udskifte forforstærkeren, hvilket jo så gav et nyt problem. Så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne gå hele vejen og køre ren transistor i hi-fi kæden, min Musical Fidelity X- DAC v.8 og X-LPS v.8 RIAA er også transistorer. Det vil så give mig større frihed i valg af gulv HT senere. Nu havde jeg jo valgt Audiolab og selvom transistor for- og effektforstærkere af forskelligt mærke teoretisk ikke burde give problemer, valgte jeg den sikre vej og købte Audiolab 8200 P, igen uden at have hørt den. Med tanke på at jeg faktisk fik en opgradering med 8200 Q, kunne det vel næppe gå helt galt med 8200 P. Dog var jeg lidt betænkning omkring kombinationen transistor og hornhøjtalere, om det blev for hidsigt i diskanten. Men så måtte jeg jo leve med det indtil der bliver råd til nye HT og matche til den tid.

Lyden fra Audiolab 8200 P
Mine betænkeligheder var ubegrundede. Først og fremmest har jeg 2 x 100 watt via mine 8 ohm 95 dB HT, så lyden fra 8200 P er på ingen måde presset selv ved høj volumen. Overskuddet i watt giver masser af headroom så bassen er dyb og klippefast. Dog kæmper mine Klipsch lidt med bassen. Selv om de geniver den solidt, så er der kabinet resonans ved de virkelig bastunge numre, særligt når jeg afspiller LP men også på CD, dog i mindre grad. Detalje rigdommen i musikken er tydelig, men kan dog blive lidt indelukket ved høj volumen med mere komplekse musikpassager. Dette tilskriver jeg dog overvejende standerhøjtalerne, som jo også står til opgradering til bedre gulv HT når budgettet tillader det, men 8200 P har nok også begrænsninger mht. HT modstand. Mere om dette i konklusionen.

Lyden fra Audiolab 8200 Q/ P
Men vigtigst er lydkarakteristikken. Jeg har faktisk fået ”rør lyd”, hvad det så end er for en størrelse. Med ”rør lyd” mener jeg at 8200 Q/P kombinationen, selv gennem horn HT, har en varm tilbagelænet lyd samt at det lyder ens ved normalt lytte niveau som ved høj volumen til en lytte session. Der er ikke noget med at lyden fra at være rolig og afbalanceret, pludselig bliver voldsomt dynamisk og kraftfuld når man skruer op, som jeg husker det fra min integreret transistor forstærker. Faktisk er selve lydkarakteren tæt på den jeg fik ved mit single end  rør sæt. Nogle vil kalde det høfligt eller kedeligt, men det at der stadig er kontrol, varme og ro på selv om det er højt, er netop egenskaber som jeg faldt for ved SE rørforstærkeren. Men selv på rørene oplevede jeg en snert af hård diskant ved CD lytning. På Audiolab sættet er denne hårdhed væk og jeg finder en lytte session med musik fra CD mere behageligt nu. At jeg så stadig holder mere af LP lyd er ud fra personlig smag. Men digitale medier gør sig absolut godt via Audiolab. Apropos LP, så oplever jeg at den tilbagelænede varme lyd afhjælper overfladestøj. Jeg har nogle LP’er i samlingen der er mere end 40 år gamle og som har en del overfladestøj. De forskellige klik og små smæld bliver på samme niveau som musik volumen, de sprænger altså ikke frem som smæld i diskanten, men opleves mere som blød baggrund. Absolut en fordel, idet de så at sige blender ind i musikken, så man kun bemærker overfladestøjen mellem hvert nummer og selv der opleves de små smæld afdæmpet.  Jeg har en Pro-ject Debut III som senere fik tilføjet Grado Prestige Gold PU, Speedbox og akryl pladetallerken og før oplevede jeg lige god detalje rigdom ved CD som på LP. Men jeg må tilstå, at via Audiolab sættet har CD musik fået flere detaljer end LP musik. Jeg tror det handler om at 8200 Q/P giver min DAC / NAD c542 mulighed for at udfolde sit lyd potentiale bedre og på sin vis også afslører at jeg, trods tweaks, kører med en budget pladespiller. Den skal nu også opgraderes en god dag. Men pladespilleren har dog også vist, at den kan levere mere fast bas og lidt flere detaljer via Audiolab sættet og den gør det så godt, at det ikke haster med en opgradering.

Konklusion
Audiolab 8200 Q/P er et forstærkersæt sæt som får ret mange detaljer med i musikken. Lyden er varm og tilbagelænet, dvs. der er ikke voldsomme dynamiske udladninger ved høj volumen. Trods dette leverer sættet en solid, hurtig og fast bas, selv via LP afspilning. Lydkarakteristikken tilføjer digital lyd en mere afrundet top som i mine ører gør det musikken mere behagelig at lytte til. Den variable gain gør det muligt at afpasse forstærker og højtalere til bedst mulig ydelse. Desuden kan hovedtelefoner justeres i bas ydelse fra en overraskende god hovedtelefon udgang. Selv om den ikke er voldsomt dynamisk, er lyden kraftfuld og måske ikke det bedste match til stander højtalere hvis man kan lide at spille højt. Med 2 x 150 watt i 4 ohm og 2 x 100 watt i 8 ohm, skulle man tro at sættet kan trække det meste. Jeg oplever dog, at selv med mine 95 dB 8 ohm HT, så bliver lyden lidt anstrængt allerede ved 9 dB gain ved høj volumen. Jeg kører med 6 dB gain og der lyder det afslappet og rent selv ved høj volumen. Personligt ville jeg have betænkeligheder ved at spænde HT på under 90 dB for. Til gengæld giver de ekstra watt god headroom med følsomme højtalere. Nogle af de begrænsninger jeg oplevede ved komplekse musikpassager, tilskriver jeg overvejende mine højtalere og pladespiller. Det er altså i min optik et forstærkersæt som har potentiale til at følge med i en opgradering af andet hi-fi udstyr, men næppe high end. Det er ikke et forstærkersæt for hi-fi entusiaster som ønsker kraftige dynamiske udladninger i musikken. Men kunne være noget for den, som måske er faldet for lyden fra single end transistor- eller rør forstærkere, men af den ene eller anden årsag ikke vil anskaffe sig single end. Audiolab nærmer sig denne lydkarakteristik, hvilket også kunne appellere til hi-fi entusiasten som har hornhøjtalere eller HT med lys diskant.
Audiolab 8200 Q/P giver meget kvalitet for pengene og for mit vedkommende beholder jeg sættet indtil det er slidt op om forhåbentlig mange år.
Senest rettet af LH2A fre jan 18, 2013 19:43, rettet i alt 1 gang.
get into the groove
  
Brugeravatar
LH2A
Seniormedlem
 
Indlæg: 870
Tilmeldt: man apr 16, 2012 09:55
Geografisk sted: Jylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf MrForce » man jul 30, 2012 18:10

Hej LH2A

Tak for en fin anmeldelse af dit Audiolab setup  :D

Jeg går selv og overvejer en Audiolab 8200DQ forforstærker og efter at havde læst dit indlæg, så lyder Audiolab's produkter jo ikke til at være et dårligt valg (kender ellers intet til deres produkter)  :)


M.v.h.

MrForce  :mrgreen:
MrForce
Nyt medlem
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: tors feb 22, 2007 22:19

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf Kim Olsen » man jul 30, 2012 19:01

rigtig fin anmeldelse, jeg kan især godt lide at du har lagt vægt på nogle personlige præferencer og købt udstyr efter det.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf LH2A » man jul 30, 2012 21:53

Takker for responsen :) Ville lige give mit bidrag til hi-fi info på nettet, det kan vi aldrig få nok af  :wink: Det er jo muligt at få en demo på produktet for at se om det matcher højtalere m.m. Det var lidt lettere at have is i maven, når mine HT står til opgradering i forvejen.
get into the groove
  
Brugeravatar
LH2A
Seniormedlem
 
Indlæg: 870
Tilmeldt: man apr 16, 2012 09:55
Geografisk sted: Jylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf strand » tirs sep 04, 2012 18:50

Hej!
Rigtig fin brugeranmeldelse af et yderst prisgunstigt produkt som mange burde fine interessant. Deres 8200 serie har høstet stor ros mange steder, så udfra det kan jeg godt forstå det valg,  jeg selv har været lidt lun på deres 8200 cd.
strand
Seniormedlem
 
Indlæg: 765
Tilmeldt: søn dec 14, 2008 17:26
Geografisk sted: Midtjylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf LH2A » lør okt 20, 2012 11:58

Opfølgning på anmeldelse af 8200 Q/P
Nu har jeg haft mit set up i næsten ½ år. Beskrivelsen af lydkarakteristikken holder stadig. Dog har jeg gjort et par opdagelser som fortjener et par ord og rettelser af udsagn for at gøre den oprindelige anmeldelse fyldestgørende. Det første er den variable gain. På mit set up fandt jeg jo ud af at hhv. 6 dB og 15 dB giver den bedste lyd på hhv. højtalerne og hovedtelefonerne. Jeg har siden fundet ud af at 3 dB giver en lidt mere tilbagelænet lyd og endnu mindre kant på CD. 6db er stadig bedst til LP der er det nemlig lige modsat CD, hvor jeg her ønsker mere kant og lyden længere fremme. Den variable gain er altså ikke bare ”set and forget” men kan bruges til at fintune lyden på div. afspilningsmedier udover hovedtelefonerne. Noget andet som jeg ikke nævnte i anmeldelsen er at 8200 P har 2 x2 højtalerudgange (LF og HF). De er parallelforbundet og iflg. manualen beregnet til bi wire. Det var ikke noget jeg tillagde betydning. Grunden er at jeg med mine stander HT før Klipsch og integrerede forstærker før rør, prøvede bi wire i forbindelse med opgradering af højtaler kabler og signal kabler. Der købte jeg Audio Quest og efter anbefaling fra sælger kørte med bi wire i HT (LF og HF) fra forstærkerens single HT out put. Det gav for meget bas og mudret diskant. Derfor valgte jeg at få loddetermineret kablet til single wire og køre med ”jumper kabler” i HT i stedet, med mere lineær klar diskant og strammere bas. Det fortsatte jeg med da jeg skiftede til rør og senere til horn (nu var de jo loddet og lukket med krympeflex). Min rørforstærker havde ikke subwoofer udgang, så løsningen blev højtalerkabler som signalvej til subwooferen i stedet. Der købte jeg Audio Quest Type 4 altså samme kabel som Type 8, men med 4 kobberledere i stedet for 8 også de blev loddetermineret.
type4lrg.jpg
Type 8 og 4 foto fra nettet
type4lrg.jpg (43.97 KiB) Vist 12247 gange

Type 4 blev overflødige med 8200 P som jo har sub udgang og røg i gemmeren. Nu lå de jo der og samlede støv og der var to HT terminaler (HF) på 8200 P som ikke blev brugt. Nærmest for sjov, ville jeg lige prøve at sætte type 4 til 8200 P HF udgange og til Klipsch HF indgange. Type 8 sad jo allerede i LF kanalen på forstærker og HT, så det var bare at fjerne ”jumper kablerne” og sætte stikkene i og skrue spaderne fast på Type 4.
biw.jpg
biw.jpg (42.01 KiB) Vist 12247 gange
biw2.jpg
biw2.jpg (25.05 KiB) Vist 12247 gange
Jeg havde lige hørt en reissue LP fra ’71: Ann Peebles ‎ ”Straight From The Heart” og den lå stadig på tallerken. Jeg skulle egentlig ud af døren, så jeg prøvede bare lige et enkelt nummer højt. Jeg syntes at musikken lød mere defineret og luftigt, men igen, det var en lidt mørk optagelse fra ’71, så det var svært at sige med sikkerhed og jeg var jo allerede på vej ud af døren i tankerne. Så jeg slog det hen med tanken om at jeg sikkert bare bildte mig ind, at der var forskel. Planen var at pille kablerne af igen når jeg kom hjem og sætte ”jumper kablerne” på igen. Det fik jeg ikke lige gjort, da de næste to dage bød på andre ting end hi-fi lytning. Så da jeg igen fik tid til en lytte session, tænkte jeg, at jeg lige ville prøve at lytte med de 2 x2 kabler igen, bare lige for at få bekræftet at det var indbildning. For at mane alt tvivl i jorden, valgte jeg min originale ’86 LP med Talk Talk ”The Colour Of Spring”. Dels kender jeg albummet ud og ind, dels er det fantastisk godt produceret og et godt tryk. Udover den fantastiske musik, er det blandt de bedste lydproduktioner i min LP samling. På med skiven, ned med nålen og op med volumen og hen i sweet spot. Under hele lytningen af albummet, sad jeg med lukkede øjne (som jeg altid gør) og den eneste tanke der røg gennem mit hoved med jævne mellemrum var: ”Hold da kæft!” Der var i den grand sket noget med lyden. Langt mere åbent lydbillede end før, nu blev stuen fyldt af musik. En klar diskant med kant og styrke som jeg aldrig har hørt mine horn præstere før, endda via LP. Små detaljer i musikken som kunne høres mere tydligt og som lå som ”lag i musikken” det man vel kalder ”3D effekt” i lyden. Jeg synes allerede at sættet med singlewire leverede en dyb og klippefast bas, men nu fik jeg en tør og hurtig bas. Ikke at der kom mere eller dybere bas, men den blev nu holdt i et decideret jerngreb. Som jeg skrev, beskrivelsen af lydkarakteristikken holder stadig, men kvaliteten er blevet betydeligt bedre og komplekse passager lyder ikke længere indelukket og basresonansen i kabinettet er væk selv ved tung bas på elektronisk musik. CD lyden er som beskrevet med LP dog med den forskel at den igen lyder lidt ”klinisk”, altså at der igen er mere tydelig forskel på analog og digital end før. CD lyden er stadig tilbagelænet og behagelig og absolut god, men som med RIAA /TT kommer DAC /CD mere til sin ret og er altså ”maskeret” mindre. Efter at have lyttet på lidt af hvert, kan jeg generelt sige, at gode CD /LP optagelser lyder fantastisk, gode /jævne optagelser lyder godt og dårlige optagelser lyder jo, ja, dårligt men ikke ulideligt. Så det er selvsagt på de fleste LP’er og CD’er at lyden har fået et væsentligt løft med bi wire.  Jeg skrev, at jeg oplevede at 8200 Q var en væsentlig forbedring over rør forforstærkeren. Jeg må nok indrømme nu, at Audiolab sættet med bi wire tørrer gulv med mit tidligere rør sæt. Jeg skrev at jeg vil opgradere til gulv HT og at jeg ville have betænkeligheder ved at spænde mindre end 90dB HT for. Jeg er ikke sikker på at det bliver gulv HT når der skal opgraderes, for jeg er ganske overbevist om at mine Klipsch RB 61 nu har nået deres fulde potentiale og det virker som om stander HT og subwoofer nu er fuldt tilstrækkeligt til mit lytte rum. Desuden tror jeg godt at mindre følsomme HT kan trækkes problemfrit ved bi wire med kraftige kabler samt at stander HT fint kan bruges også ved høj musik. Jeg er i hvert fald overbevist at der er mere at hente i mit Audiolab 8200 Q/P sæt ved HT og TT opgradering. Det ser jeg frem til. En ting er helt sikkert, LF og HF terminalerne på 8200 P er ikke bare til pynt, men kan virkelig levere ekstra strøm når man som jeg har pakket signalvejen med i alt 2 x 12 massive kobberledere.
get into the groove
  
Brugeravatar
LH2A
Seniormedlem
 
Indlæg: 870
Tilmeldt: man apr 16, 2012 09:55
Geografisk sted: Jylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf RAMMA » lør okt 20, 2012 13:24

flot anmeldelse af Audiolab :D
det er klassiske produkter og jeg synes det er fedt de har bibeholdt det gamle look :wink: jeg har gode erindringer om den første Audiolab 8000A forstærker som i min optik var en gigantkiller dengang den kom frem :D
HIFI HILSEN FRA
RAMMA
Brugeravatar
RAMMA
Supermedlem
 
Indlæg: 1902
Tilmeldt: fre nov 04, 2005 22:40
Geografisk sted: sydjylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf strand » lør okt 20, 2012 15:02

Men får jo næsten lyst til at prøve noget audiolab. Stadig gode skriverier :-)
strand
Seniormedlem
 
Indlæg: 765
Tilmeldt: søn dec 14, 2008 17:26
Geografisk sted: Midtjylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf PKL » man okt 22, 2012 16:15

Har købt Audiolab 8200 CD kan varmt anbefales!
Den bedste CD jeg har haft endnu til under 10kg :D
Mvh PKL
Brugeravatar
PKL
Medlem
 
Indlæg: 92
Tilmeldt: lør dec 30, 2006 17:00
Geografisk sted: Østjylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf strand » man okt 22, 2012 16:18

PKL skrev:Har købt Audiolab 8200 CD kan varmt anbefales!
Den bedste CD jeg har haft endnu til under 10kg :D
Mvh PKL

Interessant. Hvad har du haft under 10k ?
strand
Seniormedlem
 
Indlæg: 765
Tilmeldt: søn dec 14, 2008 17:26
Geografisk sted: Midtjylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf PKL » man okt 22, 2012 16:33

Sony XA5ES
Mvh PKL
Brugeravatar
PKL
Medlem
 
Indlæg: 92
Tilmeldt: lør dec 30, 2006 17:00
Geografisk sted: Østjylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf strand » man okt 22, 2012 17:12

PKL skrev:Sony XA5ES
Mvh PKL

Ok, det er jo en ældre maskine efterhånden, men vel set af mange, har dog aldrig hørt den. Men deres 5400ES hørte jeg for et par år siden, det var sgu en fed maskine.
strand
Seniormedlem
 
Indlæg: 765
Tilmeldt: søn dec 14, 2008 17:26
Geografisk sted: Midtjylland

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf AndaKbh » ons jul 10, 2013 10:46

Nydelig anmeldelse og god fortælling :)

Gad godt at høre dit setup. Har kun hørt MDAC fra deres 8200-serie, men den gør det også ganske udmærket :D
AndaKbh
Medlem
 
Indlæg: 74
Tilmeldt: fre jan 04, 2013 00:55

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf rotelman » ons jul 10, 2013 11:22

Jeg kan også klart anbefale Audiolab 8200 CDQ som jeg har haft i et par år nu.
Brugte den først som CD/DAC/PRE men har siden fået bedre DIY DAC's og bruger den kun som CD/PRE og jeg er stadig mega glad for lyden fra PRE delen som desuden understøtter surround pass through og har en god hoved tlf. udgang  :) 8495 kr. (som den koster ligenu) er sgu billigt for den lyd kvalitet  :wink:
rotelman
Medlem
 
Indlæg: 59
Tilmeldt: søn jan 15, 2012 09:48
Geografisk sted: Odense

Re: Audiolab 8200 Q forforstærker og 8200 P effektforstærker

Indlægaf LH2A » ons jul 10, 2013 19:23

Ja, nu har jeg haft sættet i næsten 1 år med hhv. Klipsch, Rega og nu Snell HT (som jeg beholder) og Audiolab lød/lyder virkelig godt gennem alle tre. At Rega så ikke passede til mit behov er en anden histore. Men det viser at Audiolab er godt allround hifi. Jeg har også opgraderet min Debut III / Grado Gold til en 2Xperience Classic/ dynavector 10x5 og det giver baghjul til CD/DAC. Så Sættet kunne fint leve op til mine forventninger om pladespiller opgradering
get into the groove
  
Brugeravatar
LH2A
Seniormedlem
 
Indlæg: 870
Tilmeldt: man apr 16, 2012 09:55
Geografisk sted: Jylland


Tilbage til Brugeranmeldelser


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.