Nå, Robert GS fik sat et par tanker i gang og lommeregneren har praktisk talt været rødglødende lige siden
Konklusion: Jeg har valgt at skifte topologi til en flyback, hvilket dog har medført et par ændringer, såfremt det skal være til at realisere.
Vout = 80V
Pout = 1000W
Effektiviteten er også sat til mere beskedne 95%
Dernæst har jeg valgt at sætte en PFC (power factor correction) foran flybacken, hvilket gør, at indgangsspændingen bliver 400V på flybacken, da det er en boost-variant af en PFC.
Umiddelbart lader det til, at E55 kernen stadig kan overføre effekten, men der er introduceret et luftgab (det er her energien opbevares i en flyback). Jeg er spændt på at lave en folieviklet flyback "transformer", da jeg tidligere, pga. prisen, har benyttet litzetråd og alm solid core kobber. Folien giver en helt eminent kobling (jeg har målt spredningsinduktansværdier på 0,01% på dem jeg selv har viklet - 2 til 3% er ofte set i industrien), dog kommer kapaciteten bragende, så switchfrekvensen holdes på fornuftige 45 kHz. Spredningsinduktansen er helt essentiel at holde lav en en flyback, da det giver anledning til nogle voldsomme spændings-spikes, når man slukker FETen (gerne 100-150V oven i hatten).
Vindingsforholdet kan holdes på 4, hvilket er helt suverænt. Samtidig kører jeg altid mine flybacks i discontinous conduction mode (DCM) for bedst transient response og mere simpelt feedback-kredsløb. Så kan jeg godt leve med de noget højere strømme og større komponenter.
Controlleren bliver formentlig den gode gamle UCC2891 fordi den er meget fleksibel og jeg behøver ikke at bekymre mig om duty cycles > 50%.
Dette blev vist til en værre omgang "resultater" og lidt tanker.
Over & out.
/Jeppe