http://nerds.dk/review/?rid=169
Jeg har også prøvet Wimp Hifi i den 30 dages prøveperiode, der generøst blev stillet til rådighed.
Jeg brugte nu ikke hifi-delen specielt meget, eftersom det ikke fungerede på desktoppen, men kun på min iPhone/iPad. Og selvom jeg hører en del musik på min iPhone, når jeg er på farten, så er det ikke i de sammenhænge, jeg tænker hifi. Her fungerer det fint med mp3; endda gerne loudness-komprimeret.
Så vidt, jeg har forstået, er årsagen til den manglende desktop-løsning, at der endnu ikke er fundet en effektiv kopisikring; med lidt teknisk snilde kan man nemlig nemt ’optage’ datastrømmen og dermed sikre sig flac-kopier af numrene.
At det problem skulle være større med flac i forhold til mp3, forstår jeg ikke helt.
Men ellers er jeg imponeret over tjenesten. Der ligger musik nok til, at man i princippet kan spille musik døgnet rundt resten af sit liv uden at høre det samme nummer to gange. Men først og fremmest er tjenesten fremragende til at opdage ny musik – ikke mindst de redaktionelle spillelister er ganske inspirerende, og man kan naturligvis også oprette sine egne spillelister.
Som bekendt tilbyder Wimp tre typer abonnementer:
- Et gratis, hvor er dukker reklamer op, og hvor der tilsyneladende ikke er ubegrænset spilletid (hvad det indebærer, er jeg ikke klar over).
Et premium til kr. 99 pr. måned, hvor kvaliteten er mp3 med bitrates op til 320 kb/s – om end man sagtens kan finde numre med bitrates helt ned på 96 kb/s.
Og så er der hifi, hvor musikken ligger i lossless Flac-format. Det koster kr. 199.
200 kroner om måneden er kr. 2.400 om året. Det svarer vel til 10-15 cd’er, selvom man naturligvis ikke kan gøre regnestykket op på den måde, for fordelen er jo, at man med et abonnement har adgang til alt musikken.
Det store aber dabei er naturligvis, at al ens musik med tilhørende spillelister forsvinder i det øjeblik, man stopper med at være kunde.
På den baggrund mener jeg faktisk, at 200 kroner er for dyrt, men et premium abonnement til det halve vil jeg seriøst overveje, eftersom tjenesten er en uimodståelig inspirationskilde.
Men hvori afskiller Wimp sig i den sammenhæng fra eksempelvis Spotify eller Rdio?