Sound-Defined skrev:Normalt laver man en såkaldt "overhaul" af de gamle maskiner - dvs. at alle elektrolyt/tantal kondensatorer skiftes ud, da de sjældent er på toppen efter 30-40 år. Desuden kan man så skifte diverse gummiruller og smøre lejerne, samt justere de mekanismer, der styrer båndets stramhed etc. Jeg går ud fra at det er det, du mener med "modifikation"/"makeover".
De mere avancerede brugere installerer også en ny afspille-forstærker. Der er ikke mange options på markedet. Tror faktisk at Bottlehead er den eneste p.t., hvis man ikke vil købe en hel ombygget maskine. Hvis man er elektronik-kyndig, kan man dog altid lave det fra bunden selv.
En ting er dog sikker: de kredsløb der sidder i selv de mest lovpriste båndspillere er ikke på niveau med, hvad vi forventer at spille på nu om dage. Jeg har studeret et betydeligt antal diagrammer og det var ikke på nogen måde opmuntrende læsning. En undtagelse kan være de ældste modeller med rør eller nyere niche-maskiner som f.eks. danske Lyrec. Disse har jeg ikke studeret endnu.
Bottleheads reproduce amp koster USD 4000,- plus transport, told og moms. Det er ingen billig investering. På den anden side er det nær ved ubærligt at skulle lytte dyre analogt masterbånd gennem en hel stribe op-amps og overførings-elektrolytter, når man er vant til at lede sine digitale studiomasters gennem en super-kort signalvej i høj kvalitet.
Sound-Defined skrev:nilsvalla skrev:En af hurdlerne ved vinyl-afspilning, er støjen (suset) fra masterbåndet
Aha, så der er ingen støj (sus) på vinyl, hvis det er lavet ud fra en digital master?
nilsvalla skrev:Sound-Defined skrev:nilsvalla skrev:En af hurdlerne ved vinyl-afspilning, er støjen (suset) fra masterbåndet
Aha, så der er ingen støj (sus) på vinyl, hvis det er lavet ud fra en digital master?
Jo, masser af støj, men ingen båndsus.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster