Ja den bordplade ser overgodt ud !
Er nået så langt at jeg er færdig med at finere.
Synes det er lykkes ret godt med at spejle fineren. Det bliver ikke perfekt, men jeg har gjort det så godt jeg kunne.
Jeg vil ikke stjæle din tråd, men tænker du kan bruge erfaringerne.
Jeg har ikke fundet den perfekte formular for, hvor meget lim der skal på. Kommer der for lidt på, hæfter fineren ikke ordentligt. Kommer der for meget på, vil man kunne se et lag af lim når de er samlet.
Når jeg har limet finéren på, har jeg ventet til limen er klaret op og ikke klistrer særligt meget. Når jeg har samlet det, har det virket en smule som kontaktlim - Altså når man samler det, binder det enkelte steder - Men med forsigtighed er det til at tage af igen. Dette tog 1,5 time til to timer. Så det er en noget langsommelig proces. Især grundet at jeg har påført to lag lim. Måske et lag er nok, men vil hellere at det ikke ryger af en dag igen. Hvad naturligvis stadigvæk er en mulighed.
Jeg gik med seler og livrem og har påført, måske nogle steder, lige til den gode side med lim. Jeg vil hellere at det sidder ordentligt fast, end at det går løs. 7-9-13 er det stort set ikke sluppet nogen stede. Der hvor det er sluppet- kunne jeg stryge det fast på ny. Endda flere dage efter. Men det er selvfølgelig afhængig af limen.
Fineren kan tåle pænt meget varme - Med et stykke aflagt bomuld mellem vel og mærke.
Fineren er langt fra så ujævn som jeg tidligere gav udtryk. Den er en smule ujævn enkelte steder, men det tror jeg mest skyldes en kombination af at fineren er en anelse ujævn nogle steder og at den trækker sig lidt når den varmes op.
Jeg har ikke haft problemer med at fineren "chipper" - Men det skyldes nok i høj grad en kombination af tålmodighed og ikke at slibe på fineren så det kan ske. Sandpapir viklet om en stump malepind virker fortrinligt.
Jeg vil skyde at jeg skar fineren ud med et overlæg på 2 cm. Nogle steder måske lidt mere - Det kan være gavnligt hvis finerens placering skal justeres en smule. Jeg tegnede på fineren med blyant, så jeg var sikker på at få tilstrækkeligt lim helt ud til kanten. På tilstødende kanter hvor der er finer, dækkede jeg af med malertape (en type fra tesa med lav vedhæftningsevne - Altså dyrere end almindelig malertape.) Denne tog jeg af et stykke tid efter at limen var begyndt at tørre op.
Når finereren var limet på, skar jeg den kun til på langs af årerne af fineren. Og med et overlæg på ca 1 cm. Ikke på tværs af årenen. Da fineren KAN chippe, når man skærer den fra bagsiden. Med overfræseren skar jeg fineren til kanten af flere omgange. Når jeg kom helt tæt på kanten til kabinettet, slep jeg fineren med sandpapir. Og bagefter med sandpapir. Flere gange måtte jeg eftervarme med strygejern. Så pas på med slibningen. Og pas på med at trykke for hårdt med overfræseren. Ellers kommer der mærker i fineren.
Håber du kan bruge det til noget.