Kaj. skrev:Soft-start relæ. Din fremgangsmåde risikerer med tiden at æde dine relækontakter op. På grund af gnister. Måden du anvender gør at relækontakterne LANGSOMT trækkes mod hinanden i takt med at spændingen stiger og i det øjeblik de mødes og der er en spændingsforskel mellem dem opstår der gnister, som soder kontaktsættene til og æder kontakterne. Giver dårlig forbindelse i det mindste. Relæet bærer strømmen til hele forstærkeren og må ikke miste forbindelsen.
Du skal sikre dig at spændingen til relæer går fra nul til deres driftsspænding på kortest mulig tid. Derfor er den rigtige løsning at lave en tidskonstant som giver softstart kredsløbet den nødvendige starttid som derefter udløser et kredsløb som sætter strøm på relæet på < 1 millisekund. Relæet siger klask uden gnister. Det virker. Og holder.
Kaj. skrev:Mit kredsløb ser således ud. Kopier det du kan bruge.
Maleren skrev:Kaj. skrev:Mit kredsløb ser således ud. Kopier det du kan bruge.
Har leget lidt med din version, og den er hurtig.
To spørgsmål:
- Er der seperat strømforsyning til denne, jeg har prøvet at simulerer med 12v og 230v?
- og hvor lang tid går der hos dig før relæet åbner?
Mvh og tak
boydk skrev:Som Kaj skriver......
Det er misforstået, når man tror, at softstart skal bruge lang tid på at lade lytterne "forsigtigt" op. Den proces ta´r under et halvt sekund, hvorefter relæet bare skal klappe så hårdt som muligt.
Hæftede mig ved din bemærkning om, at det er sør´me hurtigt. Ja, og det skal ikke være langsommere for at udføre sin funktion
Jandk skrev:Jeg har i mange DIY forstærkere med enddog meget stor ringkernetrafo og stor lytkapacitet brugt denne simple konstruktion.
Den giver ca halv netspænding i et ½ sekund, men det er rigelig tid til at skåne dioder og sikringerne i målerskabet
Jandk skrev:Link til scanning https://postimg.org/image/jtjt0gmvv/
Forstør billedet ved at klikke på det
Håber det kan læses
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst