Klokkeblomst skrev:Men det er sjovt at se at selv vincent går i knæ jo flere kanaler man putter på dem. En integreret sv 234 på 2x200watt i 8 ohm bliver lige pludselig kun til 2x289 watt i 4 ohm. Hvor imod min nye effekt trin er på 150watt i 8 ohm, 300watt i 4 ohm og stabil helt ned til 2 ohm.
Det er også det der har været mit problem, med at der kommer for mange kanaler på samme trafo, det kommer der ikke noget godt ud af uanset hvor kraftig trafoen end er...

Jo mere man piller, leger, eksperimenterer og måler på effektrin jo nemmere er det at forstå sammenhængen i at forstærkerkomponenternes STRØM-formåen har tæt sammenhæng med hvor mange strømforbrugere man hænger på energikilden, strømforsyningen, herunder transformatoren. Det er der intet sensationelt nyt i. At et forstærkertrin samtidig er udstyret med strømbegrænsning af udgangstransistorerne bør heller ikke være overraskende nyt.
Begge forhold er med til at begrænse udgangseffektens TEORETISKE fordobling ved en halvering af impedansen. Det er kun opnåelig ved at forsyningsspændingen ikke falder ved øget strømafgivelse og at der ikke opstår øget spændingstab over udgangstransistorerne ved den højere strømstyrke.
I praksis. Lægger man disse to forhold sammen, er en opgivelse på 150W i 8 Ohm og 300W i 4 Ohm uopnåelig. Ikke mindst på et effektrin med USTABILISERET strømforsyning, som ALDRIG fastholder spændingen ved øget belastning. Normalen for den konstruktionskategori. Fastholdelse af spændingen og ubegrænset strømstyrke er den absolutte betingelse for en fordobling af effekten ved en halvering af impedansen.
Tallene ovenfor nævnt kan derfor kun være rigtige ved, at man har målt effekten ved 4 Ohm og dividere med to til opgivelsen for 8 Ohm. 150/300W i denne forstærkerkategori sender et signal om at markedføringsafdelingen har været inde over processen.
På trods af det kan forstærkeren være fremragende alligevel. Effektopgivelsen her har til formål at sende et signal om at man står med den ideelle forstærker. Og hvem vil ikke gerne eje en sådan?