sharkman skrev:Har effektforstærkeren bedst af at stå tændt hele tiden eller skal den slukkes ?????Hvad gør i ????????
Med de temperaturer min opnår tænder jeg den time før lytning , så er den på driftstemperatur . Var den tændt hele tiden ville det ikke være nødvendigt med radiatorer. . Så det er nok meget individuelt
Ascari skrev:Synes det er sjovt I snakker om at grejet holder bedre eller længere? Kommer grejet gradvist til at spille dårligere eller hvordan?
Jeg spillede fornyligt med en 30 år gammel JVC forstærker og den spillede helt fint, selvom den har været tændt og slukket dagligt. Vil den kunne holde til den er 40-50 år hvis jeg/ min far bare havde ladet den stå tændt?
Synes også man bør tænke lidt på hvad det koster af el, kontra hvor meget man "sparer" på at grejet holder det længere.
Hej Ascari!
Havde engang en stor stereoblok, som stod tændt konstant. Den varemede ad Pommern til, og det kunne man virkelig se på elregningen. Der er vist ingen tvivl om at opvarmede hifi-komponenter lyder bedst, men der er lige elregningen at tage med i batragtning - især for Klasse A forstærkere.
Ud over det mekaniske slid skal man også huske på, at en forstærker som står tændt hele tiden hurtigere tørrer elektrolytterne ud. Hvor hurtigt det vil ske afhænger af elektolytkvalitet samt forstærkerens konstruktion.
For nuværende tænder jeg først for anlægget når det skal bruges, men hvis der skal lyttes seriøst (evt. hvis der kommer hifi-gæster) bliver anlægget tændt fra morgenstunden.
Ad åre vil jeg tro, at det slider mindst på især effektforstærkere, hvis de bliver tændt og slukket når de skal bruges. Med rør er det pludselig en helt anden snak....
Venlig hilsen
Karsten
sharkman skrev:Har effektforstærkeren bedst af at stå tændt hele tiden eller skal den slukkes ?????Hvad gør i ????????
sund skrev:Det sidste man bør tænde er effektdelen, detførste man bør slukke er effektdelen.
Så undgår man at en komponent i setuppet laver en uheldig strøm når den lukker ned. En strøm som kan forstærkes i effektdelen, og skade højttalerne.
plafitracer skrev:sund skrev:Det sidste man bør tænde er effektdelen, detførste man bør slukke er effektdelen.
Så undgår man at en komponent i setuppet laver en uheldig strøm når den lukker ned. En strøm som kan forstærkes i effektdelen, og skade højttalerne.Det, kære Sund, er jeg nu ganske uenig med dig i.I Audio Research'es manualer anbefales det at tænde effektforstærkeren først, samt at slukke den først. Jeg har foretaget forsøget, og de har ret. Det er ligegyldigt om det er rør eller transistorer. Den næste i rækken at tænde for er for-forstærkeren. CD-spiller, RIAA og andre signalklider kan være på standby eller konstant tændt. Det samme kan forforstærkeren. Jeg vil dog, i tilfælde af at man har sin forforstærker tændt hele tiden mute den inden man tænder og slukker for effekten.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster