Her er en
forsmag på hvad eYe Media 3D kan.
Husk venligst: Jeg fin-tuner den i øjeblikket, så små rettelser vil komme, dog ikke så mange, og jeg forventer ikke ingen store rettelser.
Den frigives om max. 14 dage. Den har som tidligere sagt indbygget et meget brugervenlig ala media center. Samme princip findes nu også i eAR Music 3D for således at have en meget let betjening.
Okay, let's begin:
Her er et screenshot i full screen, menuen kan man selv lave om, det er meget let at tilføje nye elementer, det ses længere nede på siden, hvor jeg tilføjede "Surf the Internet". Jeg kunne også tilføje andet, alt lige fra spil til noget så sygt som regnskabsdokumenter!
På de næste to screenshots vælges en CD, som er ripped i FLAC til Hard Disk med Jan Gabarek fra Olso, Norge:
Hvis man trykker på Normal mode, så skiftes til "Random" (Shuffle), m.m.
Hvis man trykker på "playlist" kan man se alle tracks. Alle titler blev hentet fra internettet, da CDen blev ripped.
Her ses et screenshot af en DVB-T optagelse til hard disk med Troels Kløvedahl (i Kina). Denne er valgt under hovedmenuen "Watch Movies" og derefter dette klip:
Her ses live-TV via DVB-S fra satellite, imens jeg roterer cuben i 3D space. Bemærk, BBC One programmet er placeret på sit eget workspace (eller virtuelle desktop). Bemærk ligeledes der nu er tilføjet "Surf the Internet" i hovedmenuen:
Hvorfor jeg lige roterer til venstre, for at se IP TV via Internettet. Jeg klikkede på "Surf the Internet" og gik ind på TV Sputnink. Iøvrigt næsten ok kvalitet med 4-5 MegaBit bredbånd.
Der kan laves MANGE flere screenshots. Alt kan justeres og sættes op i eYe Media Center, alt lige fra lyd- og video drivere, aspect ratio, equalizing af både lyd og billed, alt kan fintunes, m.m.
Så, der skulle ikke være nogen begrænsninger, kun fantasien sætter grænsen.
Jeg kommer nok med et par stykker ekstra Screenshots
*****
Vedr. hardware, så bruger jeg den nyeste Intel Core 2 Duo processor. Den har dual cache instruktions memory. Ligeledes er der 1 Giga-byte dual channel 667 FSB DDR2 RAM, samt harddisken er med SATA2 (300MB/s) interface.
CPU-kortet bruges bl.a. også til medico-udstyr, altså det er high-end kvalitet, og den kan ikke købes på edbpriser.dk
, men er beregnet til professionelt brug. Jeg har som sagt valg
ikke at spare på hardwaren og på dens performance.
Jeg nåede også frem til ATI bare ikke virker under Linux, samt Nvidia er dårlig understøttet, da begge ikke vil frigive source koden til deres proprietary drivere. Derfor bruger jeg Intel, som understøttes på bedste vis under Linux. Det er som sagt det bedste man i dag kan få, hvis man vil have optimal performance under Linux. Intel har nemlig været så smarte at frigive source-koden, således de i dag er de bedste!
Til sidst vil jeg sige det er min erfaring at 64-bit endnu ikke er understøttet godt nok fra de, som udgiver proprietary software, som f.eks. adobe flash, m.m. F.eks. kan DVD afspilning, samt et hav af andre formater være ret så besværlig at få til at køre fejlfrit med 64-bit. Derfor har jeg indtil videre valgt 32-bit. Derved går det hele smertefrit. Om 6-12 måneder kan jeg jo bare skifte, hvis jeg syndes tiden er inde til det; det mener jeg ikke den er i øjeblikket.
Alligevel får jeg meget ved at vælge en 64-bit CPU; en længere teknisk forklaring, som ikke kommer sagen ved (lige nu).
Og jeg er til Debian baseret distros, på denne findes et "hav" af forskellige, f.eks. Dreamlinux, Knoppix, Ubuntu, blot for at nævne nogle ganske få, erfarne bør nok bruge Debian itself, imens både nybegyndere og erfarne kan bruge Ubuntu (eller nogle af de mange Ubuntu varianter). Jeg nægter at bruge OpenSUSE efter deres aftale med Microsoft. Så hellere Fedora eller Mandriva, som også er gode. I fremtiden bygger jeg 100% videre på Debian; jeg venter på at Etch bliver frigivet. Det vil dog ikke få nogen betydning for brugerne af denne special version jeg kalder for eAR Linux, som også bygger på Debian/Ubuntu/m.m. .
Ang. Flux, XFCE, KDE, GNOME, med flere desktoppe:
"I don't care", fordi jeg laver dem selv om til noget der minder lidt om MAC, og som virker bedst til apparatet.