Jeg har fået lagt mine klamme fingre på en lidt spændende effektforstærker, nemlig en Dali Lectron, som trods sine små 20 år på bagen, er den bedste effektforstærker jeg persontligt har hørt.
Det er oprindeligt en konstruktion lavet af Daner Audio Systems som fik navnet Daner Gravity, og som Peter Lyngdorf /Dali så efterfølgende købte, deraf navneskiftet til Dali Lectron.
Det er helt konkret prototypen/de indledende øvelser til Dali Gravity projektet, og lyttet op mod Dali Gravity er der naturligvis et slægtskab, men de spille nu alligevel forskelligt, og jeg må nok erkende, at Lectron’en er mit absolutte førstevalg, og det er i øvrigt ikke noget svært valg, når jeg her på matriklen har dem kørende op imod hinanden.
Lectron’en har i de sidste 5-10 år levet en lidt omtumlet tilværelse, og jeg har valgt, at vise billeder af den som den blev modtaget, nemlig lidt fedtet, småbeskidt og med en moderat rygelunge, altså i en kosmetisk stand som er noget diskutabel, men det bliver ikke en permanent tilstand.
Forstærkeren bliver i den kommende tid skilt ad, og bliver rengjort overalt fra inderst til yderst.
Til alt held er den, trods rygelungerne, i absolut topform rent teknisk, så her er det kun småting plus justeringer der skal til.
Rent fysisk er Lectron’en en smart lille sag på en 70-80 kilo, og med målene 550mm x 215mm x 600mm (bredde x højde x dybde).
Den yder 2 x 75 watt i ”ren og uforfalsket” Klasse A, og fordobler, i lighed med Dali Gravity, heller ikke helt effekten nedaf i 4 og 2 Ohm.
Effektforbruget er på knap 1 kWh kontinuerligt.
Det er lidt sjovt at se den igen her, knap 20 år efter den blev lavet, og hvis man efterfølgende fortæller, at alt er lavet i hånden og at alle de mange hundrede huller i hele kabinettet blev boret, og det i øvrigt meget præcist, på en lille ”1 hestes” Holstebro bænkboremaskine med et stort plan lavet af træ, vil de fleste tro, at man binder dem noget på ærmet, men der er sandt og det tog Hother Bak og undertegnede mange måneder at færdiggøre projektet.
Jeg kan godt ind imellem savne den fandenivolskhed man mange gange besidder som ungt menneske, da spriger man sku bare ud i det, og bliver ved til tingene er helt færdige, og hvis jeg skal være helt ærlig, kunne jeg godt bruge noget af den ildhu i dag, når jeg starter på et eller andet.
Efter snakken følger her lidt billeder
Hilsen cvo2006
Ovenfor viste billede, er lånt fra Dali's egen PDF fil omhandlende Dali Gravity, og viser den første udgave/prototype af Dali Gravity, og her kan man endnu tydeligere se slægtskabet mellem disse to forstærkere.