Jeg fandt lidt bedaget hardware frem og instalerede ubuntu 7, opgraderede til ubuntu studio og instalerede lidt codecs.
Det er jo ganske fjong.
Jeg måtte dog bruge synaptic til at få kaffeine på maskinen - det ser ikke ud til at den er med i ubuntustudio?
Bemærk at man i øvrigt er nød til at sætte et ekstra flueben i configuartionen af synaptic for at få ting med windows codecs.
Med:
sudo gedit /etc/apt/sources.list
Tilføjede jeg følgende i bunden af filen:
deb http://www.prodeia.de/mms/feisty binary/
deb-src http://www.prodeia.de/mms source/
gemte filen og udførte (kan ikke huske om det var med "sudo"):
apt-get update && apt-get install mms-standard/slim/mpeg
Fra synaptics søgte jeg på mms og fik nu instaleret en media center front-end.
MMS er lidt back to basics ifht vista MCE, men der er det man gerne vil have i denne sammenhæng dog uden alt den visuelle sukker!
Jeg fik dog MMS til at hænge hver gang der skulle spilles WMA lossless filer (det gik ok i Kaffiene)
Peter - AR skrev:Patentkrigen: Microsoft scorer gigantisk selvmål
Den her skal vist lige med:
http://comon.dk/index.php/news/show/id=31179
Det er egentligt ret positivt der kommer et tilbageslag for software patenter, hvis det vitterligt lykkes.
Men nu vi snakker om Microsoft, så er jeg lidt bekymret for det her:
Jeg prøvede faktisk oprindeligt at starte alsaplayer manuelt fra en terminal og det funkede ok med en sample .ogg fil som fulgte med ubuntu men ikke for lossless wma.
.ogg filen kan dog stadig ikke spille fra MMS Sad ??
Det er her at jeg begynder at forstå at folk bliver lidt trætte af linux, der skal rodes og debugges en del.
Det skal dog retfærdigvis siges MMS pakken her ikke er helt så "poleret" som så meget andet jeg har instaleres via synaptic installeren, men det kommer nok.
Måske de kan få det med i en distro en gang...
Selv vista beta havde jeg oppe og køre med det meste hardware på et par timer, kun tv kort driver krævede lidt trial and error ...
Det er begrænset hvor meget tid jeg har til denne type øvelser hvor der skal rodes for meget ... med travlt job, hus og 3 små drenge, men det kan nok briges til at virke hen ad vejen ...
Hvilken version understøtter xine-audio ?
Peter - AR skrev:Endvidere kører den med samme kerne, som jeg kører med (har gjort det i et stykke tid). Denne kerne er en low latency kerne, så der findes reelt ikke en bedre kommerciel kerne til lyd og billed, da denne kerne er meget tæt på real-time. (Der er dog mulighed for en endnu hurtigere, og den kommer senere )
Latency har jo først interesse, når vi taler produktionssammenhæng. Ved HTPC-brug kan latency have betydning for AV-sync, men så længe den matcher, er latency overordnet uden betydning.
Peter -AR skrev:Dette kommer Vista aldrig til at tilbyde, ligeledes gør OSX det heller ikke, da deres systemer ikke er designet til dette.
Muligvis men det er som sagt kun noget studier har glæde af. For en god ordens skyld hører jeg da gerne om den præcise forskel på latency f.sva. Ubuntu Studio og Windows ved brug af ASIO eller Exclucive Mode, såfremt du måtte ligge inde med tallene?
Peter - AR skrev:Undgå at skrive w32codecs, hvis I ikke vil i klammeri med Microsoft
Hvorfor skulle man komme i klammeri med MS ved at skrive det?
Peter - AR skrev:Her er lidt om Microsofts meget mistænkelige patenter, altså patenter på opfindelser de ikke har lavet, men fordi de ønsker at sprede gylle og holde på idioterne:
http://www.version2.dk/artikel/2452
Du kan evt. svare på denne Version2 blog
Hvis man synes det kunne være sjovt, kan man jo bare rejse en ugyldighedssag ved domstolen eller få den administrativt omprøvet ved den patentudstende myndighed.
Peter - AR skrev:Når vi taler software, så er det en anden sag, da software er baseret på algoritmer og matematiske grundregler (som ikke kan patenteres).
Det er korrekt at PTL § 1, stk. 2, nr. 3 udtrykkeligt borttager, hvad der alene udgør" "programmer for datamaskiner" fra det patenterbare område. Oprindeligt var dette ikke tilfældet, men den opfattelse ændrede sig senere, hvilket blev kodificeret ved EPK art.52 (2)(c), der er baggrunden for reglen i den danske patentlov.
Praksis er dog knapt så ligefrem, da der ifølge nugældende EPO-praksis og EPO Guidelines kan opnås patent på et edb-program, såfremt programmet indeholder et teknisk aspekt, involverer tekniske overvejelser, løser et teknisk problem, ændrer fysiske fænomener eller blot får en computer til at arbejde. Hjemmelen er ikke klar, men der er mange kræfter, der i dag arbejder for en bredere adgang til at patentere programmer.
Det skal dog lige tilføjes, at EPO har udstedt over 25.000 edb-patenter.
Peter - AR skrev:Det er beskrevet i denne tråd hvordan man gør, endda step-by-step.
Og det bliver ikke lettere.
Ja, guiden dækker installationsprocedueren af Ubuntu Studio, men det gør vel ikke i sig selv maskinen til en HTPC
Peter - AR skrev:Hvis man ikke gider (eller ikke kan finde ud af) at installere Ubuntu Studio, for derefter opsætte div. codecs og til sidst installere Kaffeine, samt Amarok, så er der ingen chancer for selv at bygge få en ultra-hurtig maskine med Linux.Det er altså meget let, og det er som sagt beskrevet i denne tråd hvordan man gør.
Når man har maskinen kørende, så få nogle newbie erfaringer med Ubuntu Studio, samt Kaffeine og Amarok playerne, og derefter kan man gå videre.
Næste skridt er fjernbetjeningen, men vent med det, "Rom blev ikke bygget på een dag". Når engang fjernbetjeningen kommer på, så udgør maskinen med Kaffeine og Amarok en fin amatør htpc.
(Sidste skridt er så få alt under et tag, men gør lige denne øvelse først, husk: "Rom blev ikke bygget på een dag).
He he... Jeg gir' dig helt ret Ã, at leg er den bedste mÃ¥de man kan lære den slags ting pÃ¥ Det er dog nok guiden til hvorledes man bygger Rom, som jeg søger - fjernbetjening, frontend, post-processing osv.
For tiden har jeg rygende travlt, men har lovet mig selv at eksperimentere og lege lidt med Linux her i sommerferien. Så får det i hvert fald chancen.
Peter - AR skrev:Det er interessant for lyd-freaks, da der specielt godt kan stilles spørgsmålstegn ved om Microsoft har stjålet sourcekoden til Vista for digital rumkorrektion fra BruteFir projektet, som kører under GPL. Ifølge deres udvikler, så har han på AVS forum sagt han har "meget inspirationen" derfra.
Hvis du taler om Amir Majidimeher ( http://www.microsoft.com/presspass/exec/amirm/default.mspx ) har han intet steds på AVS forum sagt, at han har hentet inspiration fra BruteFir. Derimod har han nævnt, at han fik idéen til rumkorrektion i Vista fra sin egen TacT - "It all started with me getting the TacT room correction machine a few years ago and I got convinced that we could use the MIPS in the PC for such things "for free." I must admit, that device had a dozen DSPs so being able to do all of this with almost no hit on the CPU has been a remarkable achievement."
Nu er BruteFir jo også blot en convolver-wrapper. Det kræver ikke de store armbevægelser eller programmeringsevner at lave.
Peter - AR skrev:Jeg kan nu gøre hvad jeg vil, f.eks. køre bit-to-bit ud, eller oversample til 24-bit/192kHz, og det er Real-Time uden bit-fejl eller clock-jitter (det kan man altså ikke under MS eller OSX).
Hvad skulle forhindre MS eller OSX i at gøre det samme? Ingen systemer er 100% latency-fri, men med MS kan man da også køre bit-perfect, oversample og sætte en stopper for clock-jitter.
muhaha skrev:Men FLAC er da et alternativ, jeg vil dog ikke låses til linux pga. music format (vista MCE kan sikert ikke afspille FLAC).
Vista kan afspille FLAC uden problemer
Peter - AR skrev:Jeg er til FLAC. Min maskine skal ikke forgiftes
Hvad giftigt er der ved WMA lossless?
Latency har jo først interesse, når vi taler produktionssammenhæng. Ved HTPC-brug kan latency have betydning for AV-sync, men så længe den matcher, er latency overordnet uden betydning.
Ja, guiden dækker installationsprocedueren af Ubuntu Studio, men det gør vel ikke i sig selv maskinen til en HTPC.
Nu er BruteFir jo også blot en convolver-wrapper. Det kræver ikke de store armbevægelser eller programmeringsevner at lave.
Hvad skulle forhindre MS eller OSX i at gøre det samme? Ingen systemer er 100% latency-fri, men med MS kan man da også køre bit-perfect, oversample og sætte en stopper for clock-jitter.
Patriarken skrev:
Jeg kan helt ærligt ikke se hvad der får dig selv til at tro så meget på Open Source garagekodere ....
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst