JJAZ skrev:
...
Iøvrigt må chinahighend have et pænt stort dækningsbidrag på de ting de sælger når de ligefrem sparer to led (både importør og forhandler), så man kan jo nærmest sige man bliver tørret ekstra grundigt i røven ved at handle direkte hos dem istedet for igennem en forhandler hvor flere led må dele overskuddet
...
CPH-R skrev:En hurtig lille quiz…!? Hvilken er originalen og hvilken er en kopi… eller en kopi af en kopi, eller hvem er der egentligt der laver den??… Nej jeg ved det ikke`
http://www.china-highend-hifi.com/new_page_1513.htm
http://www.china-highend-hifi.com/new_page_151.htm
:lol:
Det er velkendt og ganske almindeligt at samme vare sælges under forskellige navne alt efter hvilket markede/ kundesegment man henvender sig til. De er derfor begge originale produkter. Prisen er da også den samme.
Iøvrigt er det nogle ualmindeligt lækre varer,- både rent teknisk og
at se på. Desværre kan man kun have en enkelt forstærker stående i stuen.
CD afspillerne er jeg også rimelig hook på, de ser virkeligt vildt blæret ud. Dem kan man til gengæld godt have et par stykker stående af !
Hi-End Shanling rør-CD afspiller til 13.000 kr.alt inklusiv http://www.china-highend-hifi.com/prod01123111.htm Prisen hos en dansk forhandler ville mindst være ?...
Find priserne i danske kroner ved at gange Euro prisen med 7,5. Brug evt. www.valutakurser.dk til udregning.
Zaka, det har du selvfølgelig ret i. Det er principielt ligemeget hvor det er lavet. Men min opfattelse er at det er designerne der gør et produkt godt. Ikke produktionsstedet som sådant. Jeg har endnu ikke selv set noget kinesisk designet jeg gad eje (tænker generelt, ikke kun hifi), men det findes sikkert.
Med hensyn til om produkter er billigere hvis de er lavede i kina, er det ikke noget man bare kan konkludere, for der er store forskelle i hvad der bliver lavet.
Hvis produktet er en arbejdsintensivt produkt, er der jo ingen tvivl om at der er besparelser at hente. Men er produktet f.eks designet til at blive lavet med udnyttelse af så meget automation som muligt, er forskellene langt mindre, da lønningerne så ikke udgør så stor en portion af varens pris. F.eks har vi produkter der samles på 34 minutter, og der er det altså omsonst at få dem lavet i kina, da fragt ville æde lønbesparelsen op.
Hvis det ikke var tilfældet, ville bilfabrikkerne i Europa jo være bukket under for lang tid siden, men det er jo tydeligvis de amerikanske producenter der har det hårdest...og de har lavere lønninger end i europa. Det skyldes jo at det afgørende for succes med biler er godt design (Forstået bredt som mekanik, visuel, følelse ved berøring og alle de andre ting der spiller ind), og sådan er det også for audio.
Hvis kinesisk designet hifi virkeligt var så guddommeligt, burde firmaer som Mark Levinson jo være totalt presset i bund som følge af de ret så mange rip-offs der ses dernede fra. Men det er jo ikke tilfældet, og samtidig ser man at kinesisk hifi ikke for alvor vinder indpas på markedet. Bare se antallet af kinesere med succes i Europa idag kontra for 2-3 år siden.
Man ser da heller ikke at kinesiske mærker er i stand til at sælges til priser som f.eks Mark Levinson. Og det ville de kære kinesere nok gøre hvis det var muligt for dem, for de ved godt hvad det vil sige at tjene penge...
At man så som forbruger kan købe på en webshop i kina billigere, er der ikke så meget nyt i..sådan har det jo altid været. Det skyldes nok i virkeligheden deres store markeder, og dermed volumen på de markeder. Man kan jo bare se på ure. Et IWC Portuguese koster jo også ca 40K i dk, men i Singapore 24k... det er mindre end det sælges for brugt i DK.. Men i Singapore (som har 4 mill indbyggere) er omsætningen hos de 3 største urmagere:
Nr 1: 850 millioner kr om året
Nr 2: 800 millioner kr om året
Nr 3: 650 millioner kr om året
Der er jo ingen danske urmagere der er bare i nærheden af sådanne tal... Og stordrift giver nu bedre priser...
Bulgarien skrev:Du har har ret , det er os alle frit for at handle hvor vi får mest for vores penge . Det er bare ikke alle, der har så mange penge at man kan se bort fra en besparelse på f.eks 2000 kroner.Alt andet lige er det altså rigtig mange penge man kan spare på en vare.Det er meget få som har råd til at give en dansk forhandler 2000 kr ekstra for samme vareNår man handler på nettet er det i realiteten ligegyldigt hvor varen kommer fra. Om den kommer fra et kælderlokale i Struer,(leveret fra Hong Kong) eller direkte fra Hong Kong til ens gadedør er i praksis fuldstændigt ligegyldigt for forbrugeren, særligt når det som i dette tilfælde er et anerkendt firma som sælger varen.Garanti og service er mindst lige så god som en dansk forretning, hvilket ikke siger så lidt,-ofte bedre. (jeg har f.eks købt en Roomba robot støbsuger i US hos hammacher , og hvor der er livtstidsgaranti på, og den garanti har jeg benyttet uden problemer. Norge har længere garanti på mobiler osv.)At købe varen over nettet er en den af den globaliseret verden hvor varer bevæger sig frit på markedet, og hvor vi som forbrugere kan købe varen billigst muligt. Det er vel også sådan kapitalismen, som vi i vesten bekender sig til, er tænkt .At købe dansk og dermed betale betydeligt ekstra for samme vare, er rent Morten Kock romantik.Men som sagt har vi alle har forskellige indgangsvinkler og i sidste ende er det ens eget valg , hvorvidt man har råd til handle på baggrund af ideologi eller om man ser lidt mere realistisk på på tingene.
Selvfølgelig er det en god ide at "købe dansk" hvis ingen gjorde det ville vi ende med at skulle leve "på bulgarsk"
Mht. om "vi" har råd ? selvfølgelig har vi det, i det lange løb har vi ikke råd til at lade være
arsenix skrev:Bulgarien skrev:Du har har ret , det er os alle frit for at handle hvor vi får mest for vores penge . Det er bare ikke alle, der har så mange penge at man kan se bort fra en besparelse på f.eks 2000 kroner.Alt andet lige er det altså rigtig mange penge man kan spare på en vare.Det er meget få som har råd til at give en dansk forhandler 2000 kr ekstra for samme vareNår man handler på nettet er det i realiteten ligegyldigt hvor varen kommer fra. Om den kommer fra et kælderlokale i Struer,(leveret fra Hong Kong) eller direkte fra Hong Kong til ens gadedør er i praksis fuldstændigt ligegyldigt for forbrugeren, særligt når det som i dette tilfælde er et anerkendt firma som sælger varen.Garanti og service er mindst lige så god som en dansk forretning, hvilket ikke siger så lidt,-ofte bedre. (jeg har f.eks købt en Roomba robot støbsuger i US hos hammacher , og hvor der er livtstidsgaranti på, og den garanti har jeg benyttet uden problemer. Norge har længere garanti på mobiler osv.)At købe varen over nettet er en den af den globaliseret verden hvor varer bevæger sig frit på markedet, og hvor vi som forbrugere kan købe varen billigst muligt. Det er vel også sådan kapitalismen, som vi i vesten bekender sig til, er tænkt .At købe dansk og dermed betale betydeligt ekstra for samme vare, er rent Morten Kock romantik.Men som sagt har vi alle har forskellige indgangsvinkler og i sidste ende er det ens eget valg , hvorvidt man har råd til handle på baggrund af ideologi eller om man ser lidt mere realistisk på på tingene.Selvfølgelig er det en god ide at "købe dansk" hvis ingen gjorde det ville vi ende med at skulle leve "på bulgarsk"
Mht. om "vi" har råd ? selvfølgelig har vi det, i det lange løb har vi ikke råd til at lade være
Thomas Sillesen skrev:Jeg var i Hong Kong i forrige uge, og i forbindelse med at jeg blev interviewet til 4 magasiner, spurgte de 2 af dem direkte om vi fik noget lavet i Kina. Da jeg svarede nej, roste de os for det, og begge gange nævnte de 2 forhold;
a) At det kinesiske hifi normalt var produceret i en elendig kvalitet.
b) At de syntes det var uetisk når vestlige producenter fik lavet produkter i Kina og solgt dem til "vestlige" priser, når det var kina kvalitet.
Det ene blad havde ligefrem lavet en test af en norsk forstærker, og dokumenteret at den blev lavet i kina og dermed i deres øjne var elendig kvalitet til prisen.
Personligt rager det mig en høstblomst om kina hifi er godt eller dårligt. Men jeg må indrømme at jeg tror ikke det er anderledes end at købe kinesiske biler etc. Det der er afgørende for et godt hifi produkt er altså ikke størrelsen på kabinettet og komponenterne, men derimod hvordan de er sat sammen, nøjagtigt som det afgørende for en god oplevelse på en restaurant ikke er kartoflerne og sovsen, men derimod at kokken er specialist i at lave det helt perfekt smagsmæssigt.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster