vinylfreak skrev:mr.superetik skrev:<DIV>For mig er begreber som perception helt almindelig sprogsprug og er tillige defineret ganske meget anderledes end du åbenbart er klar over. Perception betyder ikke bare opleve. Det betyder oversat til mere gængs sprogbrug, at man sanser via det ydre sanseapparat og efterfølgende bearbejder det indkomne stimuli ad de neuralbaner, der er til stede. Både det ydre sanseapparats udformning og det indre er objektive størrelse, der er beskrevet indenfor videnskabelige områder såsom neurologien.Og dette er dennes definition heraf, jeg anvender.</DIV>kongruens skrev:Mr. Superetik kan være ganske rolig. Det er vist de færreste, der opfatter hans nickname som et udtryk for hans personlighed!
Hans oplevelsesobsolutisme er på linie med at insistere på, at de ting, en tryllekunstner tryller væk, vitterligt er forsvundet ud i den blå luft, fordi man jo selv har set det med sine egne øjne. At han vist heller ikke selv er helt sikker, fremgår tydeligt af behovet for at gemme sig bag det fine fremmedord "percipere", der jo bare betyder at opleve. I politikens Nudansk Ordbog står forøvrigt et teksteksempel på anvendelsen af ordet percipere:
"Vi perciperer ikke vore informationer mekanisk eller objektivt, men filtrerer og sorterer dem efter vore holdninger og præferencer."
Mvh.
Det betyder opfatte eller opleve. EOD (end of discussion).
Kom så videre drenge, det her er for monotomt.
mr.superetik skrev:Det er ret vigtigt at slå fast, at det fænomen [perceptionen] oplever [altså sanser] igennem et ydre sanseapparat [det ydre øres receptorer] og tillægger determinerende hukommelsesfaktorer via den tilstedeværende synapseforgreningskompleksitet og at fænomenet således dækker over, at der både opleves, tillægges og genaktiveres.Fænomenet [begrebet] perception kan følgelig ikke slet og ret oversættes "opleve", da dette begreb ikke har som sin forudsætning, at der forefindes et komplekst forgrenet netværk i synapserne, der automatisk kobler til enhver sansning (ad de baner, der er mulige]og dermed via selvsamme kobler helt bestemte hjerneområder til den enkelte sansning, der altså blitzschnell kobles til tidligere sansningers synapseforgreningstiltedeværelser i de i hjernen afgrænsede områder for sansning af lydstuimuli.Perception er altså ganske mere præcist end opleve. Sidstnævnte begreb er alt for subjektivt et begreb til at favne hele kompleksiteten i hele sansningsøjeblikket, idet "opleve" ikke står i egentlig forhold til bestemte sanser, hvilket førstnævnte,jf. den videnskabelige definering og anvendelse deriomd gør.Når man følgelig anvender "perception" nødes man således til at inkludere hele sanseapparatet i det sproglige univers og dette sikrer, at man ikke kan lade den indre del af perceptionen lægge hen som et ubeskrevet blad. Dette er vigtig i og med at de største forandringer i sansnings kvalitet, der sker over tid ,skal findes i de indre synapaseforandringer, der er resultat af bestemte stimulis måde at skabe nye synapseforgrening i takt med at der successivt bliver sanset ydre stimuli, der nødvendiggør en ny måde at blive i stand til at værdsætte disse nye sansestimuli. Dette gøres i hjernen ved, at der såre simpelt skabes stadig flere synapseforgreninger ad hoc.Dermed lægger jeg mig ud med den forestilling, at de sansestimuli, vi omgiver os med, ikke skulle være afferente. Og her menes rent faktisk, at det afferente niveau er endog yderst betydningsfuldt for hvad der senerehen akcepteres af centralnervesystemet via etablering af nødvendige synpaseforgreninger, der kobler til sidstnævnte og heraf følgeligt kan skabe en bedre og bedre hørelse.
mr.superetik skrev:Jeg synes det mest passende er at fortælle hvordan det rent faktisk forholder sig lydmæssigt med de 2 forskellige medier.
Jamen, det er jo ikke hvad du gør. Du beskriver dine oplevelser med medierne, baseret på dit udefinerede erfaringsgrundlag, og formulerer det som en objektiv sandhed.
mr.superetik skrev:Og dermed undlade at indlede en krig om tekniske forhold i og med, at den lyd, der rent faktisk høres skal erkendes som det den er og ikke andet hokus pokus digtitalt.
Jeg efterspørger ikke woodoo, men argumenter forankret i fysik.
mr.superetik skrev:LP indiskutabelt er en liga over CD mediet
mr.superetik skrev:Videre er det grundlæggende sådan, at digitale rumkorreksiondimsedutter endnu er så meget tilbage at ønske, når vi taler evnen til at formidle autentisk at det på nuværende tidspunkt er helt uinteressant for sande audiophiler. Dog skal man ikke af denne grund afskrive disse rooomting på lidt længere sigt.
mr.superetik skrev:At jeg udtaler mig katagorisk er fuldt ud bevidst.Der skal nemlig slet ikke herske tvivl om noget som helst fra min side. Jeg mener faktisk, at jeg og andre med high end pladespillere ganske enkelt har ret.
mr.superetik skrev:det nødigt skulle udvikle sig således, at de entuasiaster iblandt de helt nye og unge, vildledes af de, der blot retfærdiggør egne valg.
Diamagnetic skrev:Ja du er åbenbart en af den slags der stiller dig tilfreds med lyden fra en Ipod?
Boman skrev:mr.superetik skrev:Det er ret vigtigt at slå fast, at det fænomen [perceptionen] oplever [altså sanser] igennem et ydre sanseapparat [det ydre øres receptorer] og tillægger determinerende hukommelsesfaktorer via den tilstedeværende synapseforgreningskompleksitet og at fænomenet således dækker over, at der både opleves, tillægges og genaktiveres.Fænomenet [begrebet] perception kan følgelig ikke slet og ret oversættes "opleve", da dette begreb ikke har som sin forudsætning, at der forefindes et komplekst forgrenet netværk i synapserne, der automatisk kobler til enhver sansning (ad de baner, der er mulige]og dermed via selvsamme kobler helt bestemte hjerneområder til den enkelte sansning, der altså blitzschnell kobles til tidligere sansningers synapseforgreningstiltedeværelser i de i hjernen afgrænsede områder for sansning af lydstuimuli.Perception er altså ganske mere præcist end opleve. Sidstnævnte begreb er alt for subjektivt et begreb til at favne hele kompleksiteten i hele sansningsøjeblikket, idet "opleve" ikke står i egentlig forhold til bestemte sanser, hvilket førstnævnte,jf. den videnskabelige definering og anvendelse deriomd gør.Når man følgelig anvender "perception" nødes man således til at inkludere hele sanseapparatet i det sproglige univers og dette sikrer, at man ikke kan lade den indre del af perceptionen lægge hen som et ubeskrevet blad. Dette er vigtig i og med at de største forandringer i sansnings kvalitet, der sker over tid ,skal findes i de indre synapaseforandringer, der er resultat af bestemte stimulis måde at skabe nye synapseforgrening i takt med at der successivt bliver sanset ydre stimuli, der nødvendiggør en ny måde at blive i stand til at værdsætte disse nye sansestimuli. Dette gøres i hjernen ved, at der såre simpelt skabes stadig flere synapseforgreninger ad hoc.Dermed lægger jeg mig ud med den forestilling, at de sansestimuli, vi omgiver os med, ikke skulle være afferente. Og her menes rent faktisk, at det afferente niveau er endog yderst betydningsfuldt for hvad der senerehen akcepteres af centralnervesystemet via etablering af nødvendige synpaseforgreninger, der kobler til sidstnævnte og heraf følgeligt kan skabe en bedre og bedre hørelse.Det kan siges lidt kortere - og mere forståeligt.Ørerne er mikrofonener, der opfanger lydsvingningerne, resten af behandlingen foregår i hjernen.
mr.superetik skrev:Patriarken skrev:
Religiøst hvis man spørger mig.....Det kan jeg ubetinget dementere. Det er vel ikke religiøst at forholde sig til den faktiske lyd, vel?
zerocool skrev:mr.superetik skrev:Jeg synes det mest passende er at fortælle hvordan det rent faktisk forholder sig lydmæssigt med de 2 forskellige medier.Jamen, det er jo ikke hvad du gør. Du beskriver dine oplevelser med medierne, baseret på dit udefinerede erfaringsgrundlag, og formulerer det som en objektiv sandhed.Naturligvis er det det!
mr.superetik skrev:Og dermed undlade at indlede en krig om tekniske forhold i og med, at den lyd, der rent faktisk høres skal erkendes som det den er og ikke andet hokus pokus digtitalt.Jeg efterspørger ikke woodoo, men argumenter forankret i fysik.Fysik er ikke interessant. Den gælder for alle medier. Derimod er det interessant hvorledes nogle overhovedet mener at eget sansapparat ikke er den allerstørste faktor i den perciperede lyd.
mr.superetik skrev:LP indiskutabelt er en liga over CD medietDet viser en tråd som den nærværende vel med al tydelighed ikke er tilfældet.Jo. Det gør den da. De, der alene er ude med riven , er jo de, der skal retfærdiggøre egne dispositioner. De, der lever med begge medier skulle vel være de første til at svare. I fald sådanne svarer forkert kan det tillægges andre forhold.mr.superetik skrev:Videre er det grundlæggende sådan, at digitale rumkorreksiondimsedutter endnu er så meget tilbage at ønske, når vi taler evnen til at formidle autentisk at det på nuværende tidspunkt er helt uinteressant for sande audiophiler. Dog skal man ikke af denne grund afskrive disse rooomting på lidt længere sigt.Nu kan jeg ikke lige se hvad rumkorrektion har med denne tråds emne at gøre, men igen byder spørgsmålet sig, hvilke rent tekniske mangler har den nuværende tilgængelige rumkorrektion og hvilke udviklingmæssige landevindinger skal finde sted, før det bliver interessant for de mennesker, som du definerer som sande audiophiler?Fra det øjeblik det virker uden at sovse lyden ind i let hørbar boosted sound, kan vi begynde at tale om noget, der kan virke troværdigt.mr.superetik skrev:At jeg udtaler mig katagorisk er fuldt ud bevidst.Der skal nemlig slet ikke herske tvivl om noget som helst fra min side. Jeg mener faktisk, at jeg og andre med high end pladespillere ganske enkelt har ret.Jow, jow... Der er da ingen skam i at have tiltro til egne evner, men det har dog en lidt kedelig virkning på et debatklima, når man med skyklapper på fremturer påstande, som man i øvrigt vil holde sig for god til at underbygge med teknisk argumentation. Tråde med indlæg hvor det hedder sig fra de forskellige brugere, at de hver især har verdens bedste anlæg, gyldne ører, verdens største empiriske erfaringsgrundlag osv., og selvfølgelig derfor ikke tager fejl i deres antagelser, er bare ikke særlige spændende. Alle holdninger er ikke lige valide. Uanset at det giver et ramaskrig. Alt er ikke hverken objektivt eller subjektivt lige godt.mr.superetik skrev:det nødigt skulle udvikle sig således, at de entuasiaster iblandt de helt nye og unge, vildledes af de, der blot retfærdiggør egne valg.Jamen, her er vi da helt enige, men med uunderbygget argumentationsteknik kan man vel ikke vide, om samme forhold gør sig gældende for indholdet af dine indlæg.Det tager jeg ikke notits af. Gjorde jeg det, ville jeg jo slet ikke skrive noget som helst. Jeg står fuld ud fast på hvad jeg her har skrevet. Nemlig at pladespilleren er klart bedre end Cd afspilleren. Ikke dermed være sagt, at der ikke sker forbedringer i sidstnævnte og ej heller at man ikke bør eje en. Men derimod at man ikke skal gøre sig andre "guder" end det, musikken ønsker og dermed stå fyndigt fast på, at de, der lever af at sælge CD maskiner er manipulatorer, dersom de foregøgler køberen i, at Cd befinder sig på tilnærmelsesvist samme niveau som de bedste pladespillere.Diamagnetic skrev:Ja du er åbenbart en af den slags der stiller dig tilfreds med lyden fra en Ipod?Hvordan kan du udlede det af hifihusets indlæg?
Boye skrev:Sykregen - er det ikke bare negerkys skrevet bagfra?
Der er flere definitioner men her er en af dem
Sykregen (Jonas Friis) Stoffet som dannes i Nylten under Skotofytesen, hvor det modvirker stress og ophidselse. Det binder sig til f.eks. adrenalin, så man ikke gejles op. Der er visse teorier om, at adrenalinet omdannes til meget små mængder koffein, så man i det mindste ikke falder i søvn, men bare sidder og feder den. Stoffet er livsvigtigt for Krikkitianere, da det gør det muligt at opretholde en sløset tilværelse.
Sykregen: Bagvendt etnisk elskovsudfoldelse.
men du kan sikkert selv finde på flere anvendelsesmuligheder
Lydcentrum skrev:Opret en tråd med alle jeres super sanser mm., Mr. Superetik og kompagnoner. Det er ikke det tråden omhandler, og det er kørt helt af sporet som sædvanlig med det sludder
Sandelig om ikke tråden hander om sansning og andet udefinerbart fra det perceptuide overdrev. Læs det oprindelige indlæg igen, Jan har sikker godt vidst at han lukkede en trold ud i fri luft.
mr.superetik skrev:zerocool skrev:mr.superetik skrev:Jeg synes det mest passende er at fortælle hvordan det rent faktisk forholder sig lydmæssigt med de 2 forskellige medier.Jamen, det er jo ikke hvad du gør. Du beskriver dine oplevelser med medierne, baseret på dit udefinerede erfaringsgrundlag, og formulerer det som en objektiv sandhed.Naturligvis er det det!
mr.superetik skrev:Og dermed undlade at indlede en krig om tekniske forhold i og med, at den lyd, der rent faktisk høres skal erkendes som det den er og ikke andet hokus pokus digtitalt.Jeg efterspørger ikke woodoo, men argumenter forankret i fysik.Fysik er ikke interessant. Den gælder for alle medier. Derimod er det interessant hvorledes nogle overhovedet mener at eget sansapparat ikke er den allerstørste faktor i den perciperede lyd.
mr.superetik skrev:LP indiskutabelt er en liga over CD medietDet viser en tråd som den nærværende vel med al tydelighed ikke er tilfældet.Jo. Det gør den da. De, der alene er ude med riven , er jo de, der skal retfærdiggøre egne dispositioner. De, der lever med begge medier skulle vel være de første til at svare. I fald sådanne svarer forkert kan det tillægges andre forhold.mr.superetik skrev:Videre er det grundlæggende sådan, at digitale rumkorreksiondimsedutter endnu er så meget tilbage at ønske, når vi taler evnen til at formidle autentisk at det på nuværende tidspunkt er helt uinteressant for sande audiophiler. Dog skal man ikke af denne grund afskrive disse rooomting på lidt længere sigt.Nu kan jeg ikke lige se hvad rumkorrektion har med denne tråds emne at gøre, men igen byder spørgsmålet sig, hvilke rent tekniske mangler har den nuværende tilgængelige rumkorrektion og hvilke udviklingmæssige landevindinger skal finde sted, før det bliver interessant for de mennesker, som du definerer som sande audiophiler?Fra det øjeblik det virker uden at sovse lyden ind i let hørbar boosted sound, kan vi begynde at tale om noget, der kan virke troværdigt.mr.superetik skrev:At jeg udtaler mig katagorisk er fuldt ud bevidst.Der skal nemlig slet ikke herske tvivl om noget som helst fra min side. Jeg mener faktisk, at jeg og andre med high end pladespillere ganske enkelt har ret.Jow, jow... Der er da ingen skam i at have tiltro til egne evner, men det har dog en lidt kedelig virkning på et debatklima, når man med skyklapper på fremturer påstande, som man i øvrigt vil holde sig for god til at underbygge med teknisk argumentation. Tråde med indlæg hvor det hedder sig fra de forskellige brugere, at de hver især har verdens bedste anlæg, gyldne ører, verdens største empiriske erfaringsgrundlag osv., og selvfølgelig derfor ikke tager fejl i deres antagelser, er bare ikke særlige spændende. Alle holdninger er ikke lige valide. Uanset at det giver et ramaskrig. Alt er ikke hverken objektivt eller subjektivt lige godt.mr.superetik skrev:det nødigt skulle udvikle sig således, at de entuasiaster iblandt de helt nye og unge, vildledes af de, der blot retfærdiggør egne valg.Jamen, her er vi da helt enige, men med uunderbygget argumentationsteknik kan man vel ikke vide, om samme forhold gør sig gældende for indholdet af dine indlæg.Det tager jeg ikke notits af. Gjorde jeg det, ville jeg jo slet ikke skrive noget som helst. Jeg står fuld ud fast på hvad jeg her har skrevet. Nemlig at pladespilleren er klart bedre end Cd afspilleren. Ikke dermed være sagt, at der ikke sker forbedringer i sidstnævnte og ej heller at man ikke bør eje en. Men derimod at man ikke skal gøre sig andre "guder" end det, musikken ønsker og dermed stå fyndigt fast på, at de, der lever af at sælge CD maskiner er manipulatorer, dersom de foregøgler køberen i, at Cd befinder sig på tilnærmelsesvist samme niveau som de bedste pladespillere.Diamagnetic skrev:Ja du er åbenbart en af den slags der stiller dig tilfreds med lyden fra en Ipod?Hvordan kan du udlede det af hifihusets indlæg?Generelt. Jeg er godt klar over dit ærinde. Men den går ikke, min ven. Du kan stille lige så mange tumleagtigte spørgsmål om fysik og anvende advokatspørgsmål. Men du har ikke fokus på det, der tæller om du selv mener, at fysikken har nogen som helst svar på det, der befinder sig i dine synapser udover at disse naturligvis overholder visse love, men deres funktion er ikke pantsat i fysikken, men derimod i træning og neurologi.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster