He he he! det gør ALT! der ikke fungere og eller måler optimalt eller spiller "rigtigt"....
Er der uliniariteter, forvrængning eller andre fejl man bare ikke kan få styr på? jaaaaa så er DET! bare musikalsk!... og så er det jo godt nok ...
miju skrev:He he he! det gør ALT! der ikke fungere og eller måler optimalt eller spiller "rigtigt"....
Er der uliniariteter, forvrængning eller andre fejl man bare ikke kan få styr på? jaaaaa så er DET! bare musikalsk!... og så er det jo godt nok ...
mvh.
Janils skrev:Nu er seriefiltre sådan nogle underlige størrelser. Svingspolen på
enheden går i høj grad med i filteret og der sker mange mærkelige ting.
Sekvsagt påvirker enhedernes impedanser også hinanden og ændrer dermed
den resulterende delefrekvens. Som ved andre filtre skal
diskanten have en højere følsomhed end bas/mellemtone - det er den du
justerer med modstanden i toppen af diagrammet. Samtidig ændrer du dog
også impedansen, som så igen ændrer ... o.s.v.
JEG
har forsøgt med seriefiltre, men det var for besværligt. Det er næsten
umuligt at trimme noget som helst uden at det går ud over
delefrekvensen for begge enheder.
Endu har jeg ikke oplevet et
seriefilter der spillede bedre end et computer optimeret og udmålt
parallelfilter .... men det kan selvfølgelig bare være mig der er noget
galt med.
Der er ét eksempel, Peter Holm's oprindelige Custom 50 med Goodmanns enheder. At det lykkedes skyldes at enheder og kabinet var skræddersyet til det anvendte filter.
Seriefiltre (og meget andet) beskrives i "Højtalerkabinetter og Delefiltre" af P.Holm (Telepress Aps. 1977) En fornøjelig lille bog fra før verden gik af lave
mvh
Arsenix
mollecon skrev:Nu har jeg ikke hørt det filter. Parallelfiltre, med deres uafhængige led for de forskellige frekvensområder, er klart lettest at eksperimentere med. På den anden side er det svært at acceptere, at seriefiltre skulle være principielt ringere end parallel-ditto. Set ud fra en økonomisk synsvinkel har de endda en fordel, da hver komponent kan varetage flere opgaver samtidig, så man skulle kunne klare sig med færre komponenter. Men de er klart vanskeligt gennemskuelige for en selvbygger.Ser man på hjemmesiden, hvor netop dette filter bliver promoveret, lyder det godt nok som om den dybe tallerken er (gen)opfundet. Men den slags ordgyderi må man bare ignorere.
Seriefiltre kræver enheder skræddersyet til den aktuelle opgave så hvorfor fravælge et filterprincip (parallelle filtre) der netop gør det muligt at arbejde med de enheder man har adgang til.
Genopfindelser bliver, af logiske årsager, mere og mere almindelige. Det er fint nok, så længe man vedkender at det ér genopfindelser.
At seriefiltre er sjælne gæster er der ikke noget at sige til, de kræver enheder der ikke produceres
Arsenix
mollecon skrev:Citat:"At seriefiltre er sjælne gæster er der ikke noget at sige til, de kræver enheder der ikke produceres"
Er det ikke at drive argumentet lovligt vidt? Som nævnt har jeg ikke prøvet den type seriefiltre, der er genstand for denne tråds opmærksomhed - men det har du vist heller ikke?
Om ikke andet, kunne man da godt forestille sig, at denne type seriefilter kunne være en god økonomisk løsning for en billig højtaler...
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst