Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Nyt marked (brugt og nyt)

Her modtager Nerds.dk konstruktiv kritik og forbedringsforslag.

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf Janils » tors jul 18, 2013 07:13

Hej Henrik fint (langt) indlæg.

Der ligger såvel München messerapport (delvist færdig) som besøgsartikler på min hjemmside. Indtil videre kun firmabesøg, men "hjemme hos" er kun et spørgsmål om tid. (Ingen små børn, men der skal også være tid til at lytte til musik og svinge loddekolben!)

Din erfaring med køb/salg på h4a kan jeg dele. Havde et produkt til salg for 6.500,- (nypris 14.000), men fik tilbudt 3.000,-   Det står her stadig!

Det ville glæde mig hvis Nerds kunne bliver mere omfattende, men jeg tvivler helt ærligt at der er et grundlag for det her i lille DK. Indtil videre byder jeg Sillesens inititativ omkring køb/salg velkommen. Glæder mig til at se hvad der kommer af nyheder længere fremme.
Mvh.
Jan Nielsen - http://www.pladespilleren.dk
Analog lyd, masser af pickupper, DIY højttalere, dipoler og gerne en god single malt, mens man nyder musikken.
Brugeravatar
Janils
Supermedlem
 
Indlæg: 1953
Tilmeldt: man okt 24, 2005 22:10
Geografisk sted: København

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf Thomas Sillesen » tors jul 18, 2013 11:28

Henrik, tak for et konstruktivt indlæg.

Som jeg skrev i mit første indlæg, vil hele siden blive opdateret, nu starter vi så bare med markedet.

Teamet bag siden er et super team som jeg ser det. Selvkørende, og kolde i røven overfor folks nogle gange lettere stupide opførsel, og i stand til at håndtere de største svinere uden at gå i mental kamikaze mode.. ;) Hvis de føler sig overbebyrdede finder de selv nye kollegaer, det kan ikke være bedre.

Branchen generelt er bare ved at falde til jorden som en sten. Kig på hvor mange specialforretninger der var i DK i 2008, idag 5 år efter, er der vel ca det halve.

Din oplevelse med folks kræmmer mentalitet, er nu ganske forståeligt. Der er en del små firmaer der har fået gang i den, ved at sætte prisen tilstrækkeligt højt, og så hviskende til kunden sige "men du kan få det til under halv pris, hvis du ikke siger det til nogen" Kunderne finder dog ud over det efter nogen tid, og der er da mærke som har været kanon store i Danmark i et års tid, som i dag ikke sælger en skrue herhjemme mere.

Men den slags kan man ikke undgå, men man kunne jo f.eks differentiere prissætningen for branchemedlemmer, så dem med mange annoncer betaler mere.

Anyway, det er kun starten, jeg har travlt med andre projekter, men nu har jeg altså 2 fuldtids programmører, som engeng imellem kan lægge nogle kræfter i Nerds, når der er stop i de andre projekter.
Med venlig hilsen

Thomas Sillesen
Thomas Sillesen
Branchemedlem
 
Indlæg: 1557
Tilmeldt: man okt 24, 2005 06:18
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf hbuus » tors jul 18, 2013 12:50

Hvis man klikker på Find bruger ovre i Brugermenuen, kommer der en side frem med 499 sider med brugernavne på.

Klikker man på side 498-499 vil man se, at vi her på Nerds.dk er så heldige, at der drypvis kommer nye brugere til, hele tiden.

Det er altså ikke nye brugere, der mangler.

Men de bruger ikke forummet. Det er derfor, det ikke virker som om, vi får nye brugere her - men det gør vi.

Det er et godt fundament for at skabe et godt nyt HIFI-site.
hbuus
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 109
Tilmeldt: lør dec 08, 2012 21:00
Geografisk sted: Østjylland

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf RAMMA » tors jul 18, 2013 14:06

@henrikdynamax

Jeg synes din vurdering af den aktuelle situation på det danske hifimarked er ramt spot on :wink:
Man bliver efterhånden anset for at være rablende gal :roll: , hvis man bare bevæger sig lidt over lowfi/mp3 segmentet og måske har været "dum" nok til at investere mere end 100 K i udstyr og endnu længere ude hvis vægten ligger på analogt udstyr :oops: huha det er sgu slemt.
Det er mit indtryk at dem der virkeligt investerer meget store beløb i High End udstyr(jeg kender et par stykker) slet ikke bruger hverken tid eller energi på at bidrage til feks dette site eller de andre danske sites, de orker det simpelthen ikke, det har ingen værdi for dem overhovedet for der ikke mulighed for at udveksle brugbare erfaringer med andre i samme segment
og janteloven stikker hovedet frem med det samme

Mht til Tyskland er der en helt anden lydkultur, som jeg havde fornøjelsen af at opleve i Munchen i år, specielt de mange gode analoge setups og mulighed for at købe tonsvis af gode indspilninger, hvis man skulle have hang til det medie :D

@Thomas Sillesen
Lige ganske kort, bliver der en Hifi/surround udstilling 2013 i København  :?:

Nu da du har ansat et par dygtige programører til at forbedre sitet, så ville det være rart hvis i kunne opgraduere upload af billeder, da den mulighed der er nu er vanskeligt gennemskueligt for nye brugere og rimeligt bøvlet at bruge, pb funktionen er også et af de punkter der kan forbedres væsentligt
da brugerfladen her er noget rod for at sige det lige ud :wink:
HIFI HILSEN FRA
RAMMA
Brugeravatar
RAMMA
Supermedlem
 
Indlæg: 1902
Tilmeldt: fre nov 04, 2005 22:40
Geografisk sted: sydjylland

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf Jowda » tors jul 18, 2013 14:35

@ Henrik, DynaMax

Det er det bedste indlæg jeg har læst i lang tid. For du har da i den grad ret i, at branchen og den generelle HI-FI interesse har begået kollektiv selvmord de sidste 20-25 år. I dag er det jo næsten flovt at indrømme, at man interesserer sig for musik og den tilhørende teknik. Før i tiden var det allemandseje.
-----------------------------------------

Nå, men jeg har da et par forslag til siden også. Jeg har tit selv gået med ideen om at lave en bedre hifi-portal/forum. Men jeg har sgu ikke de nødvendige programmeringsevner. Så derfor kan jeg jo ligeså godt prøve at lufte mine ideer her.

A: Branchesalg burde indrettes således, at hver forhandler havde sin egen side. Et slags virtuelt udstillingsvindue, hvor alle forhandlerens varer (dem han ønsker at vise) blev vist med billede og en lille tekst + pris. Ligesom når man i gamle dage gik og snusede rundt mellem hylderne i en rigtig forretning.
På den måde ville man få en fornemmelse af hvad der findes af produkter og hvad det koster. Jeg mener personligt, at manglen på denne reference er medvirkende til hele branchens (inkl. købernes) degenerering. Folk mangler noget at sammenligne med. Hvis det eneste man kan sammenligne med er tilbudsavisen fra Bilka og Elgiganten, ja så skal det jo gå gruelig galt.

B: Brugerne bør også have en personlig side, hvor de kan vise deres udstyr. Denne bør være opbygget mere som en almindelig tråd. Men med omvendt indlægsrækkefølge. Således at nyeste indlæg altid står lige under billederne af brugerens setup. Jeg ved godt at folk bare kan oprette deres egen tråd, men det giver ikke det samme overblik. Det skal være et dedikeret område med en bestemt opbygning.

C: Almindelig køb og salg for private bør ligne "audiomarkt.de" i et eller andet omfang. Evt. kan brugerne få lov til at linke fra deres private side (nævnt i punkt B) og direkte til en salgsannonce i privatsalgsområdet hvis de ønsker at sælge en af deres ting.

D: Som det sidste, vil jeg lige nævne billedopload. Det er død og pine nødvendig at alle billeder bliver oploaded direkte til siden nerds. Diverse eksterne tjenester gemmer kun billederne i 3 mdr. hvorefter de bare forsvinder. Det ødelægger alle tråde efter et stykke tid. Jeg tror nok at f.eks. diyaudio.com har ændret deres regler for lige netop det samme. Før kunne man også bruge eksterne kilder, men nu skal billederne oploades til deres side. Det bør man også forlange når der kommer en ny nerds side.
Det fylder selvfølgelig lidt mere på serveren, men resultatet bliver så meget mere anvendeligt.

Håber mine ideer kan inspirere lidt.

mvh.  :)
Jowda
Medlem
 
Indlæg: 83
Tilmeldt: tirs sep 25, 2007 12:03
Geografisk sted: sydjylland

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf Henrik DynaMax » tors jul 18, 2013 17:15

Hej Thomas, Jan, og alle jer andre der læser med..

Jeg skriver som jeg gør fordi mit allerstørste eksistensproblem er, at jeg ganske enkelt ikke ANER hvor i danmark jeg skal gøre reklame for mine produkter, min passion for hifi, god lyd, osv., idet her kun findes nogle få overfladiske sites, og ingen trygte magasiner, hvorpå/hvori jeg kan annoncere.

Men nu har Thomas Sillesen heldigvis selv bedt om indspark. Og jeg har ikke noget problem med at han - selvom han er en konkurrent - agerer lokomotiv i en indsats som vi alle kan høste af. Så jeg vil skubbe rigtigt hårdt til ham i det følgende.

Indledningsvis beklager jeg at må trætte med endnu et langt indlæg, men den opgave som Thomas har oplyst han agter at påtage sig i forhold til facelift af NERDS, koster tifold mere af tid og resourcer end produktionen af disse mine skriv, og kan alligevel ende med at blive forgæves, hvis ikke man tager nogle dybereliggende årsager til al elendigheden op til seriøs behandling. For et øget niveau på NERDS er ønskværdigt, men vel også et udtryk for at man ønsker et større afkast af NERDS.?  Ellers er der jo ingen mening med energien som kan ende som skønne spildte kræfter.  

Befriende at læse at jeg ikke har skudt helt ved siden af i min subjektive analyse i første indlæg. Men tillad mig at dryppe lidt malurt i bægeret:

Hvordan forestiller i jer at få succes med sites der omhandler noget som ingen længere gider at interessere sig for? Udviklingen af den gode lyd stoppede for snart 30 år siden, modsat alle andre teknologier, hvor ting stadig bliver bedre og endda bedre og billigere. Det modsatte er sket med hifi - derfor gider det brede flertal ikke anskaffe hifi. Al andet teknologi er blevet bedre og billigere - bare ikke hifi. Hifi til det brede flertal er blevet dyrere, og lyden dårligere fra et moderne gennemsnits digitalt anlæg vs. et ældre analogt system med grammofon som medie. Eneste gevinst ved det moderne system er at det fylder mindre, forbuger mindre strøm, besidder øget mobilitet (transportabel CD, USB vs. en ømtålelig grammofon) og øget lagerkapacitet (mere musik på en USB end på en vinylplade). Meget er vundet på mange fronter men det væsentligste - som ved moderne biler - generelt øget kvalitet på performance - er gået tabt.

Muligvis der er tilgang af nye pladespiller brugere her til lands samt globalt (heldigvis og hurra for det) - jeg er selv en nylig tilbagevendt..  

Men disse er mikroskobisk få i antal, målt i forhold til den øvrige befolkning. De udgør jo intet imod det antal mennesker som finder rigelig tilfredsstillelse ved at nyde musik fra en IPOD, mobil tlf. eller andet smart-gear som intet fylder, tilsluttet et par aktive yougurt bægre af nogle højttalere.

Ulempen ved den udvikling, er den FORFLADIGELSE iblandt det brede flertal, og de "hjælpemidler" som det brede flertal vil betale for (i en tid hvor alt skal være gratis, ikke mindst musik der jo skal anskaffes via STREAM, RIP og NAS,.. bvadr...), og derved opnår en kvalitet derefter.

Dette brede og desværre forfladigede "flertal" er oftest tilfredse med "muzakken" fra deres lommeholdte spilledåser, for de véd ikke bedre, har sjældent hørt bedre da de ikke engang var født mens det "bedre" var at opleve, og de kan retfærdigvis ikke forestille sig andet.

Det kræver en helt enorm indsats at få alle disse (unge) mennesker - den kommende målgruppe - til at kikke på/overveje et regulært musikanlæg i proper kvalitet.

Og først når det er sket, kan man forvente at de begynder at læse sites omhandlende musik udstyr af proper kvalitet - lig NERDS.

Indtil da vil primært sites som http://www.recordere.dk takket være deres fokus på nyhedsoplysning i udvalget af tossekasser (fladskærme), gadgets og mikro-hifi vedblive at være førende, men temmeligt uinteressante for læsere samt annoncører der har kvalitets AUDIO som deres foretrukne interesseområde.

Apropo' "markedspladsen" og en fornyet udformning heraf; kunne i forestille jer at RECORDERE lavede en "markedsplads" for alt det mikrolyd og gadgets som man har gjort til levebrød at nyhedsomtale? Nej vel?? For der ville sikkert hurtigt være 2000 ipods til salg, til nogenlunde samme priser, en klon af DBA..

Udviklingen vendes ved en fortsat filantropisk indsats (læs: underskudsgivende indsats), blot i langt større målestok end set hidtil. Dette for at sikre dybdegående indsats og dækning fremfor overfladisk dækning, som beskrevet i mit tidligere fremsatte oplæg, men det koster KASSEN, så en velhavende filantrop må søges. For ikke bare skal webportalen være dybdegående og god, et trykt magasin - tror jeg skal på gaden igen!

Personligt har jeg mistet al tillid til internet markedsføring, idet jeg altid er endt med at bruge en masse penge, uden at kunne måle en gevinst overhovedet. Ihvertfald ikke en gevinst der oversteg min udgift. I perioden juli 2008- juli 2009 anvendte jeg kroner 30.000 + moms på forside bannere på hifi4all.

Læsertallet på min side steg - javel - men ingen konkrete henvendelser med direkte adressering til annoncerne på hifi4all som interesseårsag, og ingen henvendelser indeholdt det mindste tegn på at være genereret af disse bannere, modsat mine annoncer i high-fidelity, der affødte telefonopkald med indledning som; "jeg ringer fordi jeg har set din annoce ...".  

For sagen er den, at internet markedsføring er en umulig størrelse at forstå og financiere for små-handlende som jeg selv, mens en annonce i et trykt medie lever tifold længere, forudsat mediet har læsere.

Mange åh-så moderne hifi-brugere, meningsdannere, forum skribenter og hvad véd jeg, har nydt at træde rundt i danske high-fidelitys undergang. Men jeg kan om nogen bekræfte at annoncerne deri trods alt VIRKEDE.  

Alle trykte hifi medier har knækket nakken i DK, mens tilsvarende medier blomstrer i Polen, inkl. et polsk high-fidelity som i kvalitet LANGT overstiger vore danske webportaler, samt det nu afdøde danske high-fidelity som jeg ellers roser hér.

Hmmm... sært ikke?

Og det er selvklart hvis et tyndt hæfte som danske high-fidelity var til sidst, underkaster sig forbrugernes nasse og alt-skal-være-gratis mentalitet, og deraf kun omhandler alt hvad der er gratis eller koster ganske lidt at anskaffe. Måske en sjælden gang drister sig til en dybdegående test/omtale af high-end som de færreste måske køber men som er sjovt at læse/drømme om. Hvis man ydermere som danske high-fidelity gjorde, begrænser journalisterne i deres skriv da sideantal skal begrænses for at holde bladets produktionspris nede, tja, så føjes spot til skade.

Jeg gætter på at en desperat redaktion fejlagtigt har sluttet, "at hvorfor skrive om noget som de færreste køber, og som ingen kan opleve nogle steder, idet distributører og forhandlere er for nærrige til at hjemtage og lagerføre dyre og langsomt sælgende produketer".

Men en ond cirkel blev istedet sluttet da man fulgte branchen i at forfølge oplysning om de laveste priser på udstyr, at agere annoncesøjle for "SE HER - spar penge, nu ekstra nedsat - annoncørerne", fremfor at satse på dækning af producenter og importørere med langsigtede visioner, med fokus på kvalitet og ydelse, snarere end pris og atter pris. Hvor tit har man ikke brækket sig over en anmelderfrase sidst i en lang og flot anmeldelse som; "fantastisk produkt - bare alt for dyrt for lille mig og min løn som pædagok". Hvad fanden ligner det at slutte en ellers flot produktanmeldelse på denne måde, for dermed falder den flotte anmeldelse til jorden med en indirekte besked om at produktet reelt er for dyrt. Og det skal ikke være en anmelders opgave at gøre sig til dommer over hvornår noget er for dyrt. Men det skete alt for tit, og sker stadig, idag foregår det bare på webportaler, der dermed hylder en ensretning efter laveste fællesnævner.

Lav istedet sammenlignelige test af eks.vis 4 relativt ens produkter med spænd i funktioner, design og priser, og lad så læseren konkludere resten selv. Det tvinger de dårligste udbydere til at blive bedre, og de dyreste til at rette priserne ind, alternativt forlade markedet, som vi netop har set Toyota har valgt at stoppe LEXUS nyvognssalg i danmark, mens BMW er blevet bedre.        

Ikke desto mindre, så VIRKEDE high-fidelity i danmark lige til sin død. Anmeldelser gav respons, modsat anmeldelser på NERDS og hifi4all. Ganske vist kom responsen ikke altid samme dag som bladet ramte gaden, men oftest en måned, et kvartal, sågar et halvt eller helt år efter.. DET er fordelen ved det trygte medie.

Trykte annoncer lever længere, modsat en flygtig annonce på én eller anden overfladisk webportal, der blot er én iblandt mange overfladiske webportaler der i realiteten ikke tilbyder andet end at være en reklamesøjle, i mangel af substans.

Så genopfind et blad, lav det dybdegående og iorden, kik efter udlandet, Japan, tyskland, selv Polen... Alle derude kan, så derfor kan vi også. Skriv gerne om varer derude fra omend de ikke fåes i Danmark. Det handler om begejstring, at vise sin begejstring for produkterne og ikke underkaste sig lokale tilstande. Nogle læsere skal såmænd nok finde på at tage flyet til ASIEN efter næste hifi køb, såfremt en dansk/nordisk importør ikke ønsker opgaven med import deraf.

Men det kræver nok en filantrop der er villig til at ofre et stort beløb på at bladet giver underskud den første årrække, måske endda altid, mens filantropen så glæder sig over at være beriget af andre indkomster fra andre grene af hans virksomhed, der sagtens kan indeholde egen produktion og detailsalg af egne hifi produkter, afholdelse af messer osv osv.

Med andre ord DIG - Thomas. Du er svaret på filantropen til dette nødvendige tiltag. Uagtet kollegaer og konkurrenter siger slemme ting om dig som er typisk for misundelse og handlingslammelse. Såfremt du kan generere tilstrækkeligt overskud i din hifi produktion, din salgsdivision m.m., kan disse grene sagtens afse at bære tabet på et seriøst hifi magasin med seriøse test faciliteter, personale tilknyttet m.m., da ringen for din succes sluttes ved hifi bladet som skal være første stop på hifi karusellen for nye interessenter = kommende kunder. Du kan ikke forvente at få dem alle (kunderne), det vil heller ikke være godt, for så kan du jo ikke sælge nogle annoncer til konkurenterne der gerne vil med på din karusel. Fri konkurrence kan skade mere end gavne, men monopol kan altså det samme, så vi må alle lære at spise ved det samme trug.

Ydermere kræver det en erkendelse fra denne filantropen (DIG) at hifi-bladet skal være NÆSTEN GRATIS at anskaffe, for størst muligt forum og deraf at flere indlemmes i et fælles interesseområde med positiv afsmitning på messeaktiviteter. Stor udbredelse af hifi bladet sikres ved betænksom og målrettet distribution fremfor hovedløs (husstands) omdeling. Der skal jo ikke bare smides en stak blade ved et ghetto byggeri eller på en burgerbar, togstation etc., som vi så var tilfældet med de mange gratis aviser der heldigvis er fortid idag.

Ikke flere indspark herfra - af de lange ihvertfald, udover at jeg som fagudstiller glæder mig til snart at blive informeret om mine muligheder på den kommende messe.

Mvh Henrik, DynaMax
Henrik DynaMax
Udelukket fra forum
 
Indlæg: 184
Tilmeldt: tirs nov 13, 2007 20:55
Geografisk sted: Slagelse

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf MortenB » tors jul 18, 2013 18:06

Henrik, med stor respekt for den passion, der må være bag, når du orker skrive så lange indlæg (Om alt mulig andet end det tråden handler om): Der spørges til markedsplads i denne tråd, og funktionalitet for en forbedring af markedspladsen. Måske vi skal holde os til det? Ellers bliver de inputs, der faktisk kommer til forbedring af markedsplads jo totalt forplumret af alt mulig andet. Thomas har jo nævnt, at han gerne vil have andre inputs senere til forbedringer af andre dele af Nerds, så hold igen til der kommer tråde om dét, hvis du kan   8)  

Interessant i øvrigt, at så mange nævner Audio-Markt som forbillede for god funktionalitet i et marked. Jeg er helt enig med jer i, at det er det fremragende marked, og jeg bruger det selv flittigt. Men jeg synes ikke funktionaliteten i IT platformen kommer i nærheden af Audiogon.

Jeg er nysgerrig, anbefaler i Audio-Markt fordi I synes det er et fremragende marked? Eller fordi I synes det er en fremragende funktionalitet i et marked?
Hilsen,
Morten
Brugeravatar
MortenB
Supermedlem
 
Indlæg: 2094
Tilmeldt: fre apr 06, 2007 00:21
Geografisk sted: Østjylland

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf TruthSpinner » tors jul 18, 2013 21:38

Pudsigt nok, så er der RIGTIGT mange brugere af Audiogon der er MEGET utilfredse. I forbindelse med hifishark har jeg fået mere end en personlig henvendelse fra folk, der helt specifikt takker for noget der ligner en vej væk fra det åbenbart katastroferamte Audiogon.
TruthSpinner
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 176
Tilmeldt: ons apr 28, 2010 07:29

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf Finlytteren » tors jul 18, 2013 22:06

Det kunne være rart hvis man kunne se alderen på det pågældende produkt som ønskes solgt!

Så vidt jeg kan se kan man kun se alderen, hvis sælgeren har flere produkter til salg. Så kan man vælge en af de andre varer og så se alderen nede under "Annoncørens øvrige annoncer".
Rigtigt HiFi skal ikke måles i Watt... Det skal måles på Richterskalaen!
Brugeravatar
Finlytteren
Supermedlem
 
Indlæg: 1073
Tilmeldt: tirs nov 27, 2012 16:16
Geografisk sted: Vestjylland

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf MortenB » tors jul 18, 2013 22:38

TruthSpinner skrev:Pudsigt nok, så er der RIGTIGT mange brugere af Audiogon der er MEGET utilfredse. I forbindelse med hifishark har jeg fået mere end en personlig henvendelse fra folk, der helt specifikt takker for noget der ligner en vej væk fra det åbenbart katastroferamte Audiogon.


Nååå uha da. Det har jeg aldrig hørt om, men jeg har også kun været medlem der ca 10 år og har lavet rigtig mange fine handler, både køb og salg. Ret voldsomme gloser, pointerne skal da trykkes igennem, er du journalist..?   :wink:

Endnu engang: Tråden handler ikke om, hvorvidt man kan lide et marked, eller ikke kan lide det, så det er ikke det jeg forholder mig til... Thomas skriver jo ganske klart, at han er ved at lave en kravspecifikation til et marked, og han efterspørger idéer til features. Her, med hensyn til features, synes jeg (som tidligere nævnt) Audiogon er klart den bedste markedsplads jeg kender til...
Senest rettet af MortenB tors jul 18, 2013 23:08, rettet i alt 2 gange.
Hilsen,
Morten
Brugeravatar
MortenB
Supermedlem
 
Indlæg: 2094
Tilmeldt: fre apr 06, 2007 00:21
Geografisk sted: Østjylland

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf AndaKbh » tors jul 18, 2013 22:58

Sorter efter kategori A-Å
Sorter efter kategori Å-A
Sorter efter pris Lav-Høj
Sorter efter pris Høj-Lav
Sorter efter dato Ny-Gammel
Sorter efter dato Gammel-Ny

Filtrer annoncetype: Køb, Salg eller Byt
Filtrer produkttype: Effektforstærker, CD-afspiller osv.
Filtrer region.
AndaKbh
Medlem
 
Indlæg: 74
Tilmeldt: fre jan 04, 2013 00:55

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf TruthSpinner » tors jul 18, 2013 23:09

Ducati skrev:
TruthSpinner skrev:Pudsigt nok, så er der RIGTIGT mange brugere af Audiogon der er MEGET utilfredse. I forbindelse med hifishark har jeg fået mere end en personlig henvendelse fra folk, der helt specifikt takker for noget der ligner en vej væk fra det åbenbart katastroferamte Audiogon.


Nååå uha da. Det har jeg aldrig hørt om, men jeg har også kun været medlem der ca 10 år. Ret voldsomme gloser, pointerne skal da trykkes igennem, er du journalist..?


Kan du lade være med det dér? Det gør ikke mig mindre og heller ikke dig større.

Med dine ti år på bagen har du sikkert også lagt mærke til at Audiogon ændrede sig ret dramatisk for nogen tid siden, så hvad skulle de ti år til for?

Ducati skrev:Endnu engang: Tråden handler ikke om, hvorvidt man kan lide et marked, eller ikke kan lide det. Thomas skriver jo ganske klart, at han er ved at lave en kravspecifikation til et marked, og han efterspørger idéer til features. Her, med hensyn til features, synes jeg -som tidligere nævnt- Audiogon er klart den bedste markedsplads jeg kender til...


Der er nok ingen her, der ikke har forstået hvad Thomas vil. Det er også fint at du siger at Audiogon er superdejligt. Det er tilsvarende fint at jeg gør opmærksom på at der er delte meninger om det spørgsmål. Thomas er jo ikke nået langt, hvis han lader sig inspirere af features som dybest set frustrerer folk.

EDIT: Fin smiley du har sat på - desværre lidt sent....  :|
TruthSpinner
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 176
Tilmeldt: ons apr 28, 2010 07:29

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf Audioheaven Danmark » tors jul 18, 2013 23:39

Henrik !!!!

Du er spot on med dine indspark. Det kræver seriøse læsere at få et køb/salg op at køre. Et marked har ingen funktion hvis der ikke er nogen der læser der. Så inden der kastes for meget energi på et nyt køb/salg. Burde der heller fyres noget energi af på indholdet af Nerds. For jeg tvivler stærkt på at et nyt køb/salg trækker nye til af sig selv.

Et helt nyt og tiltrækkende tiltag på nerds ville hive flere læsere til og højne kvaliteten. For med god kvalitet kommer læsere, læsere som køber og sælger.

Nerds skal ikke kopiere andres køb/salg. Men skabe sit eget ( på sigt ) indholdet på nerds må dog have første priotet!

Audioheaven bakker ihvertfald gerne op med levering af nye produkter til reviews. Men det skal være lidt mere seriøst.
Brugeravatar
Audioheaven Danmark
Seniormedlem
 
Indlæg: 969
Tilmeldt: fre dec 07, 2012 13:18

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf Audioheaven Danmark » tors jul 18, 2013 23:43

OT : Audiogon er døende! Aktiviteten kontra bare et år siden er faldet VOLDSOMT! Og det bestemt ikke stigende efter ejerne valgte at lukke Audiogon ned kort efter der var oplagt og betalt for flere hundrede annoncer. For dernæst at åbne igen et par uger efter med ny ejer/ejere.
Brugeravatar
Audioheaven Danmark
Seniormedlem
 
Indlæg: 969
Tilmeldt: fre dec 07, 2012 13:18

Re: Nyt marked (brugt og nyt)

Indlægaf dreamz » tors jul 18, 2013 23:50

@Henrik, Dynamax

Der er ingen tvivl om, at du har hjertet med dig i det, du skriver.  Det kniber imidlertid mere med analysen.

Når et magasin som High Fidelity ikke kunne kører rundt herhjemme skyldes det - som du også er inde på – den faldende interesse for hifi. men du overser, at læsergrundlaget i Danmark er betydeligt mindre end eksempelvis Polen.

Jeg er heller ikke enig i, at hifi er blevet dårligere de sidste 30 år. Det gælder måske for det såkaldte high-end segment, hvor udviklingen stort set er gået i stå; hvilket til gengæld ikke kan siges om priserne. Men indenfor entry—og mid-fi-segmentet vil jeg påstå, man i dag får betydeligt mere for pengene end for 30 år siden.

Men måske du skulle kigge på, hvad der kan være årsagen til den dalende interesse for hifi. I min optik handler det hverken om nasseri, socialisme eller et priskapløb mod bunden – eller hvad du ellers foreslår af bizarre og idiosynkratiske årsagssammenhænge.

Jeg tror, det skyldes, at flertallet af forbrugerne ikke længere bruger musik, som man (vi) gjorde for de her 30 år siden. Den gang havde musikken ikke konkurrence fra nettet, spillekonsoller og smartphones. De fleste unge betragter i dag musik som adspredelse og en her og nu oplevelse. Behovet for at fordybe sig i de finere nuancer er ikke på samme måde til stede. Er man musikinteresseret (og det tror jeg faktisk, mange unge er i dag) er man på jagt efter den nye lyd, det næste hit.

Jeg tænker tit på, at os hifi-nørder er at sammenligne med filatelister, der sikkert også ærgrer sig over fremkomsten af e-mails, chat og sms og drømmer sig tilbage til dengang, hvor et brev var håndskrevet og forsynet med veltakket frimærke- gerne af den floucerende slags.

Vi er nødt til at forholde os til, at forbrugernes budget for indkøb af hifi er presset, fordi der også skal være råd til en nye PlayStation og en ny iPhone.
Derfor anser jeg dit forslag om, at en filantrop skulle finansiere et nyt, trykt hifi-magasin som det glade vanvid og penge ud af vinduet. Det vil ganske enkelt ikke blive læst – og dermed være totalt overflødigt.

Men for at vende tilbage til trådens egentlige emne; en markedsplads for brugt hifi. Ironisk nok illustrerer det meget godt branchens problem, at omdrejningspunktet for et site om hifi skal være et sted, hvor man kan købe brugt hifi. Så kan de få produkter, der er købt som nye, gå i arv indtil adskillige gange. Det vil næppe få branchens omsætning til at stige.
/dreamz
Brugeravatar
dreamz
Supermedlem
 
Indlæg: 1470
Tilmeldt: ons mar 19, 2008 11:25
Geografisk sted: From the far side of the ocean

ForegåendeNæste

Tilbage til Ris, ros & forslag


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.