Maleren skrev:Kan jeg flytte stel fra input rca til efter R3 på printet som Ken modifikation (i henhold til diagrammet) , eller skal der større indgreb til??
Du må også gerne byde ind her Kaj
Mvh
Kaj. skrev:Maleren skrev:Kan jeg flytte stel fra input rca til efter R3 på printet som Ken modifikation (i henhold til diagrammet) , eller skal der større indgreb til??
Du må også gerne byde ind her Kaj
Mvh
Jeg bliver nødt til at have apparatet i hænderne, hvis jeg skal skal rette på det der allerede er. Det enkleste er at bruge kraftige kabler der hvor de hvide kabler er på billedet. Og tage udtag til højttalerminus direkte fra transformatorens midtpunktsudtag. Dit stjernestel.
lydjørgen skrev:Vil give kaj ret, det er lidt vanskeligt at få styr på hvad der foregår her.
Men så vidt jeg kan se ligger der fra indput først 100K til stel herefter kommer en overførings-kondensator (et godt modificerings objekt) og en seriemodstand.
og inden indgangs-transistorerne tøjres indputtet til stel med R3 parallelt med en lille kondensator som samlet danner et filter.
Kaj. skrev:Jeg vil starte med at advare. Det er altid forbundet med stor usikkerhed (læs: farligt) at ændre på en bestående konstruktion. Ustabilitet og altødelæggende selvsving kan blive resultatet. Derfor vil jeg IKKE ANBEFALE at du laver det jeg viser dig her. Det jeg viser er implementering af min fremgangsmåde i din forstærker. Adskillelse af signal og strømveje.
1. Input ground og feedback ground (signal ground) forbindes elektrisk tæt med hinanden, sammen med chassisground (elektrisk forbindelse til kabinettet ved indgangsstikkene) til starground. Diagrammet.
2. Alle øvrige stelpunkter på printet er herefter power ground, som forbindes samlet til starground (midtpunktet på elektrolytbanken).
3. Højttaler minus terminaler forbindes direkte til starground (midtpunktet på elektrolytbanken).
4. Starground er elektrisk tæt forbundet til transformator sekundær midtpunktsudtag.
5. "Elektrisk tæt" betyder forbindelse med INGEN eller lavest mulig modstand og/eller induktion. Kortest mulige kabler. I min konstruktion en 2x15mm tyk messingstang direkte fra starground for at illustrere det.
Fordelen ved at adskille input ground og feedback ground fra resten og forbinde dem sammen er, at der ikke kan snige sig støj fra forstærkerkredsløbets strømforsyning ind i signalvejen. De to signaler fra input og feedback korrigeres i differentialtrinnet og har til opgave at sikre ens signaler på indgang og udgang (korrigere for fejl i forstærkerens udgangssignal. Er der sneget sig støj fra strømforsyningen via afkoblingskondensatorer på udgangsprintet ind i stelforbindelsen mellem de to punkter vil differentialtrinnet tro at signalet (støjen) skal være der og derfor sender det støjen/forvrængningen forstærket ud i højttaleren. Derfor!
Maleren skrev:lydjørgen skrev:Vil give kaj ret, det er lidt vanskeligt at få styr på hvad der foregår her.
Men så vidt jeg kan se ligger der fra indput først 100K til stel herefter kommer en overførings-kondensator (et godt modificerings objekt) og en seriemodstand.
og inden indgangs-transistorerne tøjres indputtet til stel med R3 parallelt med en lille kondensator som samlet danner et filter.
C1/C2 er her der skal fyres penge af(såvidt budgetet tillader det), det er anbefalet af alle, da kondensatoren sidder direkte i signalet.
C7 og eller modstanden dertil kan også varieres til døde. Det er nok mere hvile preferrncer man har til lyd.
Mvh
lydjørgen skrev:jeg ville godt spørger til komponenter som etablerer chassis ground, hvor sider de, og jeg formoder at der kun er et sæt.
På diagrammet er de placeret ved indput i nærheden af R3 og R1 , og muligvis der hvor jumperen sider.
Jeg mener at R3 R1 bør forbindes og føres til hoved-stjernepunktet , og komponenterne til chassis-stel bør gå fra hoved-stjernepunktet og til kabinettet.
Kaj. skrev:Det du viser på diagrammet er interessant. Det viser at Aragon'en grundlæggende er konstrueret i retning af mit forslag. Dog ikke så konsekvent som det er nødvendigt. Se her.
Et citat fra DIY.com:
Sorry to revive an old thread but I have a 4004 MK I that has a hum in both channels but only when connected to ANY preamp via the RCA inputs. If the amp is powered on and connected to speakers and not connected to a preamp or source, no hum. If the amp is then connected to ANY preamp including a 100% dc ipod nano touch as a source, both channels have a clearly audible hum. Sounds like 60 hz. I have tried 3 different preamps all with the same result.
Citat slut.
Sørger man ikke for at forbinde de to indganges signal ground direkte med hinanden og derfra til starground optræder den fejl. Det er en af konsekvenserne man undgår ved at følge mit diagram. Hvilket du med det seneste er på vej til.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster