mr.antisilver skrev:Havoc skrev:Jeg er uforstående overfor i kommunikere gennem 2 forskellige forummer? Hvorfor går en af jer ikke bare over på det konkurrende site?
AS på h4a eller omvendt?
Det kræver lige en forklaring.
Jeg er ikke inde i varmen på det andet forum, idet jeg lagde mig ud med de, der var inde i varmen derovre. Men du har ret..det er ret fjollet. Kubikken derimod vil være velkommen her, det ved jeg. Så det er ham, der har muligheden, men igen...jeg tror at han har visse modstande imod flere her, bl.a. sitets bagmand. Så vi får se om han dukker op. Vi ved dog nu, at han også læser her.og der er da en rigtig god begyndelse
fan of the man skrev:Kan på div indlæg, forstå at mdf absolut ikke er egnet som hifi hylder.
Jeg er selvfølgeligt just blevet færdig med mit eget "rack" med 3 hylder til plov- riaa-cd og preamp, og disse er ...godt gættet - lavet af tyk mdf.
:roll:
SÃ¥ nu er jeg lidt i vilrede om det er en ommer, eller det er muligt at tweake
mdf med f.eks en korkflade som jeg har fra 1>5mm tykkelse.
Har noget et bud?
Hvem siger at MDF ikke kan bruges til hylder ? det kommer da an på dimensioner, montering, hvad de skal bære og hvad der er imellem hylde og apparat.
En mulighed er at du skærer et hul i pladen så der hun er en ramme tilbage, hullet skal selvsagt tilpasses det enkelte apparat. Det er tillige godt for luftgennemstrømningen og adgangen til flydende ophæng i pladespillere.
Kork lyder umiddelbart som en brugbar ide, men hvor tykke er dine hylder ?
Arsenix
fan of the man skrev:Godstykkelsen på hylderne er 25mm, og fæstet i både væg og gulv.
Forsøgte med dolph skruetrækkerfif og jo - der er tilbagekoblingsstøj men ikke vildt. Der er intet andet afkobling end apparaternes org. fusser.
Jo mere "fritsvævende" mdf jo værre og jo tykkere jo sværere at dæmpe er det, derfor mi forslag med "hullerne" så hylderne omdannes til rammer.
Koblingen til gulvet kan jeg ikke lide, uanset hvad gulvet er lavet af. En afprøvet og virksom metode er en plade Rockfon mellem hylde og apparatet (uden fødder) der skal være fuld kontakt men varme kan blive et problem (og det sviner)
Jeg bruger selv hylder af 16mm mdf. Hylderne er ikke meget større end apparaterne (ca.50x40) og med bæringer anbragt under apparatfødderne (tilnærmet) koblet til hylden i den fulde dybde. Pladespilleren står på nogle sorbotaneagtige klodser med en så stor densitet at der ikke er en egentlig sammentrykning. CD maskinen (4.5kg) står på 3 af de gamle klæbrige Audioquest fødder og forforstærkeren på hjemmelavede filtsutter. Filt er i det hele taget velegnet til apparatfødder (Hightex har et kæmpe udvalg)
Det hele er boltet på en bærende væg og "skelettet" er fra Detra Lab i Rødovre. Alle hyldebæringer kan justeres i vater med pinolskruer der ligger an mod vægskinnerne.
Gulvet i mit lytterum er en flydende trækonstruktion (krybekælderdæk) på murede søjler og er isoleret fra fundamentet med 30mm rockwool.
Højttalerne er forsynet med gevindstykker der ender i en kugle der er presset med i en nylonkegle med en let konkav bund (ca.ø25mm) de står stabilt på alle underlag uden at efterlade mærker og 3 stk pr. kabinet gør det til en fryd at justere hældningen (med en 13mm gaffelnøgle) De kan købes hos Porsa for meget små penge. Der skal skæres M10 gevind i højttalerne.
Og nej, jeg er ikke plaget af akustisk tilbagekobling
Arsenix
mr.antisilver skrev:Jeg er ikke inde i varmen på det andet forum, idet jeg lagde mig ud med de, der var inde i varmen derovre.
Men så let er det heller ikke, fordi "den korrekte afkobling" kan ikke leveres ab fabrik.
kibri skrev:antisilverado - du bliver nødt til at vende den om:
rega har valgt det bedste kompromis, som med alt andet.
Der kan nemt forestilles situationer, hvor gummidupperne er en bedre løsning.
Når det er sagt så må man undres over hvorfor man på pladespillere har ofret så meget enegi på afkobling, mens man på mange CD-spiller ikke har gjort en rygende fis - ud over gummi-føjjer.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst