R.P. skrev
Men det er ok at modificere, blot må man gøre det ordentligt, altså gøre enheden bedre, og det tvivler jeg stærkt på at den bliver ved dobbelt så meget masse.
I første omgang kan man sige, at det link jeg indsatte med forsøget med ekstra masse viser, at man ikke skal bekymre sig unødigt mht. ekstra masse, når det kommer til impulsgengivelse. R.P. bruger meget sit bileksempel, hvilket ikke er brugbart i denne sammenhæng. Se Syncroniqs forklaring.
Man kan sige, at der er virkelig mange kræfter på spil i en elektromotor (som f. eks. også en højttaler). Uden at gå dybere i fysikken og SI-enheder kan man sige, at mange højttalermotorer er meget stærke i forhold til den masse, som skal drives. Hvis vi nu alligevel bruger R.P´ s eksempel, så vil der ikke være nævneværdig forskel i accelerationsevnen, hvis man monterer en 300 HK motor med "moderat udveksling" på en sæbekassebil, som vejer 10 kg kombineret med en 10 kg. vægt på sæbekassebilen. Selv om massen nu er fordoblet, tvivler jeg stærkt på, at det vil være synligt, hvis man lavede en accelerationstest før og efter den ekstra masse blev tilføjet.
Lad nu alt det ligge, og lad os forholde os til fakta. Fakta er, at det ikke umiddelbart (!) har nævneværdig indflydelse på en højttalermembrans transientrespons ved tilførsel af ekstra masse. Vi må så "nøjes" med at begræde den lavere følsomhed, som ingen benægter, følger i kølvandet. Det er, trods alt, ikke udelukkende den ekstra masse som gør en forskel i lyden, men måden hvorpå den er lavet.
Fornemmer vi er enige
Venlig hilsen
Karsten
PS! De mennesker, som har hørt Duelunds systemer (med "tunge" membraner) vil nok næppe tænke på manglende dynamik, er jeg ret sikker på!