Tag skrev:Der er Full HD med 1920x1080p/24 og HD-Rady med 1080i/50-60 og 720p/50-60.
Ikke korrekt.
"Full HD" er et markedsføringsbegreb og særdeles udefinerbar størrelse.
"HD Ready" er en mærkning, man som producent kan benytte sig af, hvis man imødekommer en række halvhjertede krav, fastsat af brancheorginasitationen EICTA. Læs mere her: http://www.hifi-musik.dk/?page=visartikel&id=51
Tag skrev:Så er der Digital Cinemas med 2K (med en Native resolution på 2048 x 1080/24) og 4k (med en Native resolution på 4096x2160/24), hvad er disse formate og i hvilken format optager man Digitale film med, i dag er det 2K eller 4K, man kan hvis kun vise 2K i Biografer eller er man begynde med 4K ?
Tag skrev:Det ville så sige at men er meget tæt på at få det samme opløsning der hjemme, som man har i biografer, men der hvis noget med den måden at man optager og hvis digitaler film på, der er på en anden måden en den der er lagt ned på HD-DVD og Blu-Ray disk, og det er først med Pj. og HD afspiller der kan udnytte det større farverum som der ligger i HDMI v1.3, ikke ?
zerocool skrev:HDMI 1.3 giver mulighed for et større farvespektrum, kaldet x.v.Color, og understøtter 1.8 gange flere faver end RGB. Det betyder dog ikke automatisk, at du får adgang til det større farvespektrum, idet det også forudsætter at kildematrialet er kodet i x.v.Color.
AV Precision skrev:Og hertil skal det siges at hverken HD-DVD/Blu-Ray, D-Cinema eller nogen af de formater der indspilles film i, benytter xvYCC (som jeg foretrækker at kalde det, x.v.Color er en Sony betegnelse).
AV Precision skrev:Dén går ikke med xvYCC - men lur mig om ikke producenterne har tænkt sig at forsøge.
zerocool skrev:Mener Sony sidder for bordenden af JEITA, men ja vi kan hurtigt blive enig om at x.v.YCC er en mere rammende betegnelse. Alternativt IEC61966-2-4.
zerocool skrev:AV Precision skrev:Dén går ikke med xvYCC - men lur mig om ikke producenterne har tænkt sig at forsøge.Det første display med x.v.color-brandet bliver Sonys eget Bravia KDL-70XBR3 og hvor heldigt de slipper fra det, må vi vente at se: http://gizmodo.com/gadgets/home-entertainment/sonys-33k-70inch-lcd-with-xvcolor-226822.php
Tag skrev: Det er vel grund til at vi ikke lige med det samme se HDMI 1.3 på market, når alt fra disk til afspiller og TV/Pj. skal overholde 100% x.v.YCC.
xvYCC er i sin spæde barndom. Det er ikke noget vi får brug for lige med det samme. Problemet er at markedet i dag bevæger sig lynhurtigt - når en teknologi er annonceret, vil forbrugerne have det _NU_! De vil ikke vente på at teknologien er moden nok til rent faktisk at blive sat på markedet. Husk på, til sammenligning, at HDTV standarderne blev fastlagt for _mange_ år siden, og de er først rigtigt på vej ind på det danske marked nu. Der gik f.eks. også rigtigt mange år fra plasma blev fremvist som prototype, til det første reelt var på markedet. Sådan virker det ikke længere, SED er dømt dødt fordi de ikke kunne få det på markedet 2-3 år efter annonceringen af teknologien.
Tag skrev: Men det bliver spænde om men kan se forskel.
Med xvYCC 100% implementeret, er der ingen tvivl om at du kan se forskel. Du vil f.eks. kunne gengive neon-reklamer fuldstændigt realistisk, noget intet medie i dag er i stand til.
Tag skrev: Ville x.v.YCC ikke kunne gøres bagud kompitible med RGB, derved ville man kunne løse nogle problerm ?
I princippet jo. Reelt, nej. Du vil ikke uden videre kunne tage en xvYCC kilde og vise det som HDTV (xvYCC kan også være RGB, så jeg er lidt ked af at stille de to ting overfor hinanden), uden at forvanske farverne på én eller anden måde, det kræver en ny color grading.Du kan godt lave en nedkonvertering, som vil være "brugbar", men resultatet vil være ringere end HDTV som vi kender det i dag. Problemet er, at når du i dag optager en film, så tager du hensyn til hvilke farver du kan gengive. Du lader ikke en vigtig information ligge som forskellem mellem to forskellige neon-grønne farver, for det kan tv'et ikke vise. I de gode gamle Technicolor-dage, viste man ikke ansigter og græsplæner samtidig, det kunne man ikke uden at forvanske den ene - man tog højde for systemtes begrænsninger. Hvis du pludselig optager en film hvor du IKKE tager højde for HDTV's begrænsninger, fordi xvYCC giver dig mulighed for at se det hele, så får du en optagelse der ikke er "designet" til at blive vist som HDTV, og det giver problemer når du laver konverteringen - fuldstændigt som at du ikke vil kunne tage en hvilken som helst HDTV udsendelse og konvertere den til Technicolor, eller for den sags skyld sort/hvid, uden problemer.
Det er tungt stof dét her, så jeg håber jeg forklarer mig godt nok - det er noget den almindelige forbruger aldrig nogensinde kommer i nærheden af at få kendskab til, de ved bare at de skal have HDMI 1.3, så er alle glade...
Tag skrev: Et krav ved HDMI er at HDMI 1.3 skal værre bagud kompitible med den gamme HDMI standart, hvad det ikke kan værre når man indføre først x.v.YCC.
Igen, både og. Dét der vil ske hvis du har en xvYCC kilde og et tv uden HDMI 1.3, er at nedkonverteringen til HDTV vil ske i afspilleren i stedet for i tv'et. Det gør ingen forskel overhovedet, i forhold til et tv der kan modtage xvYCC men ikke vise det - dét skal også nedkonvertere det, med førnævnte problemer.
Du kan sammenligne det med en 1080P kilde og et 720P tv. Signalet skal nedkonverteres til 720P på et tidspunkt, om du gør det i kilden eller i tv'et, det er principielt ligegyldigt. Forskellen er, at et 1080P signal nedkonverteret til 720P stadig ligner sig selv, bare med knapt så mange detaljer. xvYCC nedkonverteret til HDTV vil se grundlæggende anderledes ud.
AV Precision skrev:Hvorfor tror du at de markedsfører hvor stor en procentdel af NTSC farverummet de kan vise, men ikke hvor stor en procentdel af xvYCC farverummet de kan vise? Og en sidebemærkning: Når al resten af markedsføringen går ud på at fortælle hvor fantastisk det tv er til HDTV, hvorfor er det så en procentsats af NTSC de reklamerer med? KUNNE det have lidt at gøre med at de har over 100% af NTSC, men under 100% af HDTV?
Jamen, vi er helt enige. Min kommentar var myntet på om den nye sony-skærm så overhovedet kan håndtere de gamel color-spaces korrekt - dvs. PAL, NTSC og HDTV.
zerocool skrev:Jamen, vi er helt enige. Min kommentar var myntet på om den nye sony-skærm så overhovedet kan håndtere de gamel color-spaces korrekt - dvs. PAL, NTSC og HDTV.
Det har de aldrig kunnet alligevel, så dét skal man nok ikke hidse sig for meget op over... Men fra et principielt synspunkt, er der ikke noget i vejen for at gengive et format med mindre farverum end tv'ets, du kan bare ikke gå den anden vej. Praksis forholder sig anderledes, idét det kræver at man har rimeligt godt styr på behandlingen af farverne. Så længe det er vigtigere at få prisen på skærmen ned, og så ellers lyse mere end dét apparat der står ved siden af, skal vi ikke forvente at producenterne lægger mere vægt på dét. De har ikke gjort det hidtil, så hvorfor skulle de begynde på det nu? Projektor-markedet er en helt anden snak, her er der en _langt_ større vilje til at gengive tingene ordentligt - eller, i det mindste give folk _muligheden_ for det, med en ordentlig opsætning.
Tag skrev: Med det nye farverum, som skulle værre bede end det man nu bruger til at lave Digitale film med, er det ikke rigtig ?
Jo.
Tag skrev: Bliver spænde når STAR WARS udkomme på HD, Epis. II og III, er jo optaget digitale med en opløsning på med en Native resolution på med 1920x1080/24p, derved ville man kunne få en 1:1 overførglse for første gange, hvis man da har en afspiller og skærm der understytter dette.
Der bliver lagt _alt_ for meget vægt på 1:1. Star Wars II og III er netop ikke de bedste hvad billedkvalitet angår, fordi de _kun_ er optaget i 1080P. 35mm film indeholder langt højere opløsning end dét, og en god transfer fra 35 mm film til 1080P kan levere langt bedre billede end SW II+III nogensinde kommer til. SW er støjfri, men det får du også med 4K optagelser, der ligeledes giver langt bedre billedkvalitet.
Som jeg har sagt 800 gange før: Hvis du vil have en "korrekt" gengivelse af en film, i dette tilfælde Star Wars, så sørg for at farvegengivelse, kontrast og gamma er i orden. Opløsningen har meget mindre betydning.
Tag skrev: Udvikling gå hurtig, med den rigtig 3 DLP, med 1080p/24 er man i klasse med mange digitale biograf og med HD-DVD og Blu-Ray er vi helt i mål.
Det er langtfra nok. Hvis ovenstående øvrige faktorer ikke er på plads, så kan du have nok så meget 1:1, og stadig have langt ringere billede. Bemærk iøvrigt at HD-DVD og Blu-Ray er ringere formater end D-Cinema. I biograferne har du større farvedybde og mindre komprimering. Bortset fra dét, så er de bedste hjemmebiografer allerede nu langt foran de "rigtige" biografer, hvad billedkvalitet angår. Du fokuserer alt for meget på at gøre ligesom i biografen, og for lidt på "bare" at levere et godt billede.
Tag skrev: Hej Otto.
Du skriver ja til mit spørsmål om "Med det nye farverum, som skulle værre bede end det man nu bruger til at lave Digitale film med, er det ikke rigtig ?" Og bagefter skriver du "I biograferne har du større farvedybde og mindre komprimering.", det kan jeg ikke fatte.
xvYCC har større farverum end D-Cinema. Men D-Cinema har større farverum end HD-DVD og Blu-Ray. HD-DVD/Blu-Ray understøtter ikke xvYCC.
Tag skrev:Som film intresset, ville man gerne havde en så tæt på film oplevelse som man kan komme, og jeg har en ref. da jeg har værre filmopertør i en rigtig biograf, dog med normalt 35mm. film, og har set hvor stor forskel der er på film kopier, ja selv fra rulle til rulle, det gælder skaphed og farver, som kan svinge meget på samme film, plus div. dårlig behandling af filmen i nogle biografer.
Derfor min intresse, for at se hvorlang man er kommet i dag og i fremtiden, det er rigtig at gammeldags film, er det beste film matrale.
Det er også helt fint, men du skal kigge på meget mere end opløsning, og hvor stort farverummet er. Hvis du vil have den mest filmiske gengivelse af dine film, så skal du sørge for at gengive billedet så præcist som muligt i forhold til de standarder filmen er lagret i - dvs. HDTV skal gengives så præcist som muligt som HDTV, både hvad angår opløsning, men så sandelig også (i langt højere grad faktisk) inden for farverum, farvedekodning, kontrast/lysstyrke og gamma. Det er ikke så simpelt som at gengive den samme opløsning som i biografen.
Tag skrev:Vi skal vel op på 8K, før vi nærme sig Film ?
Tag skrev:Kan som godt følge dig Otto, men det var vel også for at få tinge lidt på plads og se hvor langt vi er kommet, selfølige er 1080p/24 riglige til hjemme brug, hvis du da ikke ønsker at lave en Hjemmebiograf med plads ti 1000 personer og mere, og så er det vel svært at kalde den få en hjemmebiograf, med 1080p kan du vel også lave en biograf til 50-100 personer uden problerm (ikke fordi jeg har en ønske om det), det er hvad jeg ville kalde for en Vennebiograf.
Tilbage til Display, Tv & signalkilde-teknik
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster