earos skrev:
@hurtig,
Det billige Intel bundkort du bruger er sikkert den Intel laver til knap 400 dkr. inkl. moms, men som ikke bruger Intel grafik. Den kommer med en 1,2GHz Celeron CPU, som er loddet i. Den skal du ikke forvente noget af. Jeg har selv en.
Nu synes jeg du skal falde lidt ned.... Jeg benytter ikke et billigt intel bundkort. SOm du måske kan sa af mit forrige i indlæg, benytter jeg et industrielt mini-ITX board. Det er IKKE en Celeron CPU, men en CoreDuo (type L2400). Det er en low speciel power udgave (15 Watt), der primært henvender sig til industrielt brug, da den koster en del mere end en normalt CoreDuo. Du kan se spec for den her: [url]http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SL8VW [/url]
Bundkortet leveres med CPU monteret, og koster ca. 4.500,- + moms. Om du vil kalde det billigt er op til dig.... Men det er da noget mere end de consumer-kort man normalt anvender til consumer udstyr som mediecentre, som eks dit eget. Men det er prisen for et bundkort der er specificeret til industrielt brug.
earos skrev: Anyway,
Jeg kan godt lave en ny Live-CD med endnu flere hardware-moduler enabled. Problemet er bare det bliver den ikke hurtigere af.
Endvidere kan der ikke tilbydes større hardwareunderstøttelse end 8.04 LST tilbyder, da jeg bruger dens repositories.
Jeg forstår ikke helt.... Du melder ud at dit eAR-OS er det eneste der fungere out-of-the-box, og at det understøtter stort set alt hardware, og ihvertfald alt der er baseret på Intel CPU/Chipset/Grafik. Nu fortæller du så, at du evt skal lave en ny release for at understøtte mere hardware. Det harmonerer ikke helt.
Af de 5 maskiner jeg har testet eAR-OS free på, er ALLE 100% Intel baserede. Ikke desto mindre fungerer det kun på 1 ud af de 5.
Til gengæld har jeg nu testet Mythbuntu på 3 af de 5 maskiner, og det har virket uden problemer på alle 3. Til gengæld er jeg stadig mere tilhænger af brugerfladen på eAR-OS, hvilket også er årsagen til at jeg går ind i denne debat. Ellers havde jeg bare valgt Mythbuntu.
Kunne man evt forestille sig, at du lancerede selve medieplayeren fra eAR-OS som et selvstændigt produkt, så man kunne benytte den på sin egen Linux installation??
Hvad er det i øvrigt for en kerne den fulde version kører på?? Kan man forvnte, at den er mindre kræsen overfor den hardware den skal køre på??
Igen...: Hvis du er interesseret, vil jeg evt kunne komme forbi en dag, så du kan få lejlighed til at se problemerne.
Bare lige for at slå det helt fast, så er det IKKE selve medieplayeren jeg har problemer med. Problemerne ligger i, at det virker ret tilfældigt om man overhovedet kan få startet installationen op, at Linux crasher i tide og utide... Faktisk er selve medieplayeren det mest stabile. Netop derfor kunne det være interessant at lancere den som et selvstændigt stykke software, som man kan køre på sin egen Linux installation.