Årets bedste 2016
Af: Kim Olsen - 31/12-2016
Hvad var det bedste vi anmeldte i året der gik? Nerds.dk ser tilbage.
Årets forstærker – Luxman L-507uX
Luxman skuffer ikke. L- 507uX leverer alt det man forventer af en kvalitetsforstærker, den er bygget som en kampvogn, og sjæl og karakteristika, og spiller som en drøm med stort overskud og en masse finesse. Den slags koster lidt, men set ift. Lyden, den virkeligt gode indbyggede RIAA og de mange indgange og muligheder forstærkeren har, så er den stadig en perle.
Årets DAC – Merging NADAC
Mergings NADAC er ikke for alle. DXD afspilning, DAC og hovedtelefonforstærker del der er helt adskilt, og har hver 8 Sabre DAC chips – og det koster. Det er en professionel DAC der kører via Ethernetforbindelse i stedet for USB, men dog stadig med optisk og coax indgang. Der er styringsapp, egen DXD afspiller der også tager DSD, og en lyd der er fantastisk – det skal den også være til små 77.000,-.
Årets hovedtelefon – Audeze EL-8
Planarhovedtelefoner er kendt for deres vellyd, men de er dyre, svære at drive, og ligner noget fra 50’erne. Det har Audeze ændret med deres EL-8 der koster under 7000,- kroner, kan drives af en mobiltelefon, og virkelig ser godt ud. Komforten er heldigvis også rigtigt god, og det er en vindende kombination. Vi anmeldte endda både den lukkede og åbne udgave samtidigt for at se om der var forskel på gengivelsen.
Årets Køb – Soekris DAC1101 (R2R DAC og hovedtelefonforstærker)
Der er ikke mange der har hørt om Soekris Engineering. Og det er der en grund til, det er nemlig ikke et hififirma, på nogen måde, men de har alligevel besluttet sig for at lave et genialt og billigt hifiprodukt.
Brugen af modstande i stedet for en DAC chip giver en svagt mere analog klang, og dynamikken er virkeligt i top, det samme er oplsøningen. Læg hertil at hovedtelefondelen ikke bare er god, men også ganske kraftig, og så har man virkeligt meget for de 4.800,- der skal betales.
Årets højttaler – Audiovector SR 1 Avantgarde Arreté Discreet
Vi anmeldte både den passive og aktive udgave af Audiovectors nye SR1 højttaler. Sammenlagt må man sige at de er smukt lavet, AMT diskanten performer som forventet rigtig godt, byggekvaliteten kan man ikke udsætte noget på, bas/mellemtone-enheden er Audiovectors karakteristiske carbon/glasfiber/papir/nomex kombination med chassis i zink/magnesium. Nu er det topmodellerne vi har testet, med den aktive til 49.000,- og den passive til 33.000,- - men de laves nu også i billigere udgaver for begges vedkommende.
Selvom at vi følte at vi manglede en tænd/slukknap på selve højttalere, så må vi også erkende at Audiovectos Discreet system faktisk er ret godt udtænkt, og giver en masse muligheder og funktionalitet man normalt ikke har i et aktivt system. Og så er de lavet til at blive placeret helt tæt op af bagvæggen, og det fungerer rent faktisk.
Årets kabelprodukt - Oyaide Tunami
Hvis vi ser bort fra at kablets kappe er hvidt, så er det lidt svært at sige noget negativt om dette Oyaide kabel. Det er rimelig billigt (2.400,- et sæt signalkabler, 5.200,- for et sæt højttalerkabler), byggekvaliteten imponerer på alle områder, og lyden er kendetegnet ved neutralitet og hul igennem. Der er ikke så meget at sige, japanerne skuffer som sædvanligt ikke.
Årets kombiprodukt – ADL Stratos
For 7.800,- får man næsten det hele, DAC, forforstærker, hovedtelefonforstærker RIAA og fjernbetjening til det hele. ADL Stratos byder på DSD afspilning, RIAA i den gode ende, opløsning og neutralitet som man forventer af en japaner, tre hovedtelefonforstærkerenheder fordel på to forskellige udgange, og så i ganske kompakt form og ganske fornuftig byggekvalitet.